Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Prizma VV i Braća Radić pobjednici Memorijala prof. Branimira Jedvaja

Malonogometne ekipe Prizme VV i Osnovne škole “Braća Radić” osvojile su naslove pobjednika Memorijalnog turnira prof. Branimira Jedvaja koji se održava u sklopu Zimske lige. Prizma je slavila u konkurenciji starijih, a Braća Radić mlađih pionira.

Time je zaključen ovogodišnji dio Zimske lige za mlade malonogometaše. Osim što je osvojila prvo mjesto u mlađim pionirima, ekipa Osnovne škole Braća Radić može se pohvaliti i s najboljim igračem i najboljim strijelcem – obje je titule ponio Lovro Lončarić. Najboljim golmanom proglašen je Marin Stanešić iz Škole nogometa grada Đurđevca. Ekipa Braće Radić kroz polufinale i finale prošla je bez primljenog pogotka, svladavši NK Koprivnicu i Školu nogometa grada Đurđevca.

– To nam je već peto ili šesto finale za redom, a ove smo godine drugi put uzastopce osvojili prvo mjesto – rekao je Dravi info voditelj ekipe OŠ Braća Radić, Velimir Krulić. – Tajna je samo u školi, ništa drugo, u motivaciji djece i lijepoj igri. Uvijek ću voditi djecu na ovaj Memorijal u spomen na mog pokojnog prijatelja Branimira Jedvaja. To su sve dečki koji i inače treniraju, igraju u Slavenu, svi su prijatelji i prekrasno ih je vidjeti kako skupa igraju i kako se odnose jedni prema drugima. Ovo je odlična stvar, možda bi ju samo trebalo malo proširiti da više djece može igrati.

– Bilo je dosta teško – rekao nam je najbolji igrač i strijelac mlađih pionira Lovro Lončarić. – Protivnici su nam bili dosta zahtjevni, ali uspjeli smo ih izbaciti. Igram za dobru ekipu i moj uspjeh nije samo moj, već uspjeh cijele ekipe.

Kod starijih pionira Prizma VV je izbacila Econ Prelog, a OŠ Braća Radić Podravinu iz Ludbrega. Ekipe su se susrele u napetom finalu koje je u regularnom vremenu završilo 1:1, dok je više sreće u šestercima imala Prizma VV.

– Svaka utakmica ima svoju težinu. Skupinu smo prošli malo lakše, bili smo prvi s gol-razlikom 11-0. Četvrtfinale smo prošli s 3:0, izgleda po rezultatu lako, ali to se praktički nije znalo do zadnje minute. U polufinalu smo pobijedili jaku ekipu Preloga s 4:0 što zvuči još lakše, ali utakmica je bila možda čak i teža od finalne. Na kraju smo pobijedili ekipu OŠ Braće Radić koja je jako dobro uigrana, dečki igraju u Školi nogometa Slaven Belupa, ali eto, pobijedili smo na šesterce i osvojili smo prvo mjesto – komentirao je na kraju voditelj ekipe Prizme VV, Nino Vlah.

Prizma je i prošle godine osvojila prvo mjesto. – Tada smo imali malo drugačiju ekipu, ali tu su i dalje dva-tri igrača koja su bila i prošle godine. Tako ih rotiramo, dva-tri koja su bila uz dva-tri nova i ekipa se svake godine uigrava – rekao je Vlah.

Najboljim igračem u kategoriji starijih pionira proglašen je Fran Kožarić iz OŠ Braća Radić, najboljim strijelcem David Kranclbinder iz Škole nogometa Grada Đurđevca s četiri pogotka, a najboljim golmanom Lovro Županić iz Prizme VV.

Čestitamo!

Memorijal prof. Branimira Jedvaja – 16.1.2016.

Mlađi pioniri ½ finale
Škola nogometa Grada Đurđevca – Podravski kraljevi 0:0 (2:1)
NK Koprivnica 1 – OŠ Braća Radić Koprivnica 0:3
Stariji pioniri ½ finale
Prizma VV – Econ Prelog 4:0
OŠ Braća Radić – NK Podravina 1 2:0
mlađi pioniri za 3. mjesto: Podravski kraljevi – NK Koprivnica 1 1:2
stariji pioniri za 3. mjesto: Econ Prelog – NK Podravina 1 1:2
mlađi pioniri za 1. mjesto: OŠ Braća Radić – Škola nogometa Grada Đurđevca 4:0
stariji pioniri za 1. mjesto: Prizma VV – OŠ Braća Radić 1:1 (8:7)

Poredak – mlađi pioniri
  1. OŠ Braća Radić
  2. Škola nogometa Grada Đurđevca
  3. NK Koprivnica 1
  4. Podravski kraljevi

Najbolji igrač: Lovro Lončarić (OŠ Braća Radić)
Najbolji strijelac: Lovro Lončarić (OŠ Braća Radić) – 4 gola
Najbolji golman: Marin Stanešić (Šk. nogometa Grada Đurđevca)

Poredak – stariji pioniri
  1. Prizma VV
  2. OŠ Braća Radić
  3. NK Podravina 1
  4. Econ Prelog

Najbolji igrač: Fran Kožarić (OŠ Braća Radić)
Najbolji strijelac: David Kranclbinder (OŠ Braća Radić) – 4 gola
Najbolji golman: Lovro Županić (Prizma VV)

zatvori