Četvrtak, 25. travnja 2024.

Dva rada malih Gotalovčana uvrštena u kalendar Ozonko 2016.

Učenici Područne škole Gotalovo koja pripada OŠ Gola ove su godine po drugi put sudjelovali u likovnom natječaju Ozon koji organizira Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, a dva su njihova rada uvrštena u kalendar Ozonko za 2016. godinu.

Mali su Gotalovčani time dokazali svoju kreativnost, budući da su i lani dva njihova rada našla svoje mjesto u kalendaru, usprkos velikoj konkurenciji iz cijele Hrvatske. Također, obilježili su i Međunarodni dan zaštite ozonskog sloja.

Svaki učenik koji je sudjelovao u izradi rada nagrađen je prigodnim darovima Ministarstva, a kroz natječaj i aktivnosti vodile su ih učiteljice Ana-Marija Sataić i Violeta Pranjić.

– Republika Hrvatska potpisnica je Montrealskog protokola, ali kako bismo očuvali ozonski sloj nisu nam dovoljni samo međunarodni sporazumi već zajedničko djelovanje i edukacija od najmlađe dobi – istaknula je učiteljica Violeta Pranjić. – Gotalovčani su pokazali kako je, kroz kreativan rad, djeci moguće približiti i ovako zahtjevne teme kao što je zaštita ozonskog sloja. Još jednom su dokazali da su pravi prijatelji Ozonka i da misle na budućnost našeg planeta.

Ustupila Violeta Pranjić.
Ustupila Violeta Pranjić.
Ustupila Violeta Pranjić.
Ustupila Violeta Pranjić.
zatvori