Subota, 20. travnja 2024.

Branko Krajačić novi je trener seniora RK Koprivnice Hangara 18

Seniorska ekipa Rukometnog kluba Koprivnica Hangar 18 ima novog trenera. Nakon što ih je u prvom dijelu sezone vodio mladi Matija Rušak, kormilo je sada preuzeo iskusni Branko Krajačić Kraja.

Upravo je Krajačić vodio ekipu mlađih kadeta od kojih klub očekuje da već u proljetnom dijelu ove sezone preuzmu dio tereta seniorske momčadi, rekao je Dravi info predsjednik kluba Alen Lazar.

Upravni odbor donio je odluku da još malo zarotiramo neke stvari, da dodamo jedno iskustvo toj mladoj, perspektivnoj seniorskoj ekipi i mladim dečkima iz kadetske ekipe; nekoga tko ima dovoljno iskustva da ipak malo dobijemo na potencijalu, borbenosti, na duhu pobjede… Da se taj dio malo popravi jer započinje jedan dugotrajan proces od četiri godine stvaranja jedne doista kvalitetne momčadi s igračima koje sada imamo na raspolaganju.

Dosadašnji trener Matija Rušak ostaje u klubu i nastavit će rad kao trener u Školi rukometa gdje će preuzeti generaciju 2008. godišta i mlađih.

Rukometaši Koprivnice Hangara 18 trenutno su u drugoj polovici ljestvice Treće HRL sjever nakon što su lani ispali iz druge lige. To je, kaže predsjednik Lazar, ni dobro ni loše, ali cilj je jasno zacrtan.

Tu smo negdje na granici, ali želimo ići prema gore. Cilj nam je za dvije godine biti tamo gdje smo i bili, u Drugoj hrvatskoj rukometnoj ligi jer imamo kvalitetne igrače i imamo dečke koji to mogu postići.

Mlađi kadeti 16. i 17. siječnja nastupaju na jakom međunarodnom turniru u Zaprešiću. Nakon toga, 31. siječnja, slijedi tradicionalni Memorijalni turnir “Goran Vrbošić – Vrba” na kojem će uz koprivničke domaćine nastupiti i jake rukometne ekipe Gorica iz Velike Gorice, Medveščak i Rovinj. Prvenstvo seniora, kadeta i ostale natjecateljske aktivnosti nastavljaju se sredinom veljače.

zatvori