Četvrtak, 25. travnja 2024.

Borac iz Imbriovca slavi 70. rođendan

Prije točno sedamdeset godina, sada već davne 1946., u Imbriovcu je osnovan Nogometni klub Borac, danas jedan od naših predstavnika u Međužupanijskoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica.

Tim smo povodom upitali trenera Zlatka Andrašića kako će klub proslaviti ovaj veliki rođendan.

Mislim da je to stvarno respektabilna obljetnica. Igrači će se potruditi napraviti što bolji rezultat tako da tu obljetnicu proslavimo primjereno i sa stilom.

Klub će krajem sezone s tim ciljem pokušati i dovesti jednog prvoligaša na prijateljski susret u Imbriovcu. Proljetni dio prvenstva je pred vratima, a kako smo već izvijestili, Borac su napustili Švagelj, Korenika, Milošević i Kocijan. Neka pojačanja će doći, ali o imenima je još prerano govoriti.

Imamo dosta dobru ekipu, a probat ćemo se i pojačati zbog toga što su nas neki igrači napustili, tako da na kraju sezone budemo u samom vrhu. U prvom kolu gostujemo kod Podravca u Virju, ako dobijemo tu utakmicu opet smo u igri.

Nakon polovice sezone u Međužupanijskoj ligi, kakva su iskustva?

Liga je sama po sebi jako izjednačena i odlična za nogomet, pogotovo za razvoj mladih i perspektivnih igrača. Zbilja se igra nogomet, nema grubosti, nema ničega, sve je na višem nivou od Prve županijske – od suđenja, samih uvjeta, terena, svlačionica i tako dalje… Kažem, zbilja sam prezadovoljan s ligom.

Jembrovčani će s pripremama početi 6. veljače i u planu zasad imaju šest pripremnih utakmica. Drugi dio sezone Međužupanijske lige počinje 13. ožujka.

zatvori