Petak, 19. travnja 2024.

Nove Belupove tvornice zasad su otvorile pedesetak radnih mjesta, a bit će ih još

Pedesetak novih ljudi zaposleno je u Belupu od prošle godine.

Radi se o programu uvođenja u poslao mladih stručnjaka koji će preuzeti radne zadatke u novoj proizvodnji lijekova, rekla je Dravi info glasnogovornica Belupa Snježana Foschio-Bartol.

Proces uvođenja u posao novozaposlenika je uhodani proces pružanja podrške novim mladim kolegama radi usvajanja posebnih znanja i vještina ponašanja kako bi postali ravnopravni članovi naše velike zajednice. Isto tako, na taj se način integriraju u postojeći sustav i da se poveća njihov stupanj retencije, njihova produktivnosti i naravno izgradnja imidža Belupa.

Do sada su zaposleni magistri i inženjeri kemije te farmaceutski i kemijski tehničari, a glasnogovornicu Foschio-Bartol pitali smo od kojih se segmenata sastoji program uvođenja u posao.

Tijekom uvođenja u posao, mentori – stariji i iskusniji kolege i kolegice su ključni u procesu i zaduženi su za kontinuiranu edukaciju. Njihova edukacija se provodi interno, unutar kompanije i na taj im se način prenosi znanje koje su Belupovi zaposlenici već stekli odavno. Za specifično znanje organizira im se ciljane edukacije koje provode domaće i inozemne institucije.

Pripravnički za stručnjake visoke stručne spreme traje deset, a za stručnjake srednje stručne spreme šest mjeseci i tijekom tog razdoblja će, prema riječima glasnogovornice Foschio-Bartol, steći sva znanja i vještine koje će im biti potrebne za rad u novim tvornicama i na novim tehnologijama. Do kraja procesa, odnosno do puštanja u rad dvije nove tvornice, bit će zaposleno stotinjak ljudi. Tvornice bi s radom trebale početi najkasnije do kraja prvog kvartala sljedeće godine.


Članak je objavljen u sklopu projekta “Koprivnica jučer, danas, sutra” koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

zatvori