Utorak, 16. travnja 2024.

Akrobacije na BMX-u njegova su specijalnost, a on je Leon Vignjević iz Koprivnice

Koprivničanac Leon Vignjević ovotjedni je mentor plesaču Davoru Bilmanu i glumcu Slavku Sobinu u HRT-ovoj emisiji „Ja to mogu“.

U finalu ove zabavne emisije, u kojoj poznate osobe u sedam dana pokušavaju svladati potpuno novu vještinu i izvesti ju uživo pred televizijskom publikom, naš Leon Vignjević pokušava plesača i glumca naučiti trikovima koje on izvodi na svom BMX-u.

– Učim Davora Bilmana i Slavka Sobina koji su s velikom knedlom prihvatili zadatak i već nakon prvog dana shvatili da je nemoguće savladati ijedan trik u samo 3 do 4 dana. Trudimo se i puno vježbamo, dečki su uporni i nadamo se da ćemo show odraditi odlično, uostalom vidjet ćete to u subotu – rekao je Leon Dravi info.

Ustupio Leon Vignjević.
Ustupio Leon Vignjević.

Ovaj Koprivničanac BMX Flatlandom bavi se 7 godina. Radi se o disciplini BMX-a u kojoj nisu potrebni nikakvi elementi već samo ravna podloga, a trikovi se sastoje od raznih rotacija i akrobacija, o čemu nam Leon kaže: – To je nešto tipa breakdancea samo na bajku, što iziskuje puno više vježbe jer je tehnički puno teže.

Leon je do sada sa svojim akrobacijama na BMX-u ostvario zavidne rezultate na europskim prvenstvima. U Slovačkoj, 2012. godine, osvojio je prvo mjesto u expert klasi, dok je godinu dana ranije u Mađarskoj u istoj klasi bio peti. Na pitanje koliko je vježbe potrebno da bi se postigli ovako dobri rezultati, Leon odgovara kako svakodnevno trenira od tri do četiri sata. -To mi je postala obveza i stil života te ne bih mogao zamisliti svoj dnevni raspored bez vožnje na BMX-u –dodaje.

Ustupio Leon Vignjević.
Ustupio Leon Vignjević.

Trenutno se, uz nadu da će dobiti financijsku potporu od strane mogućih sponzora, priprema za svjetsko natjecanje i za Supertalent, a želja mu je i otvaranje sportske udruge kako bi bio u mogućnosti raditi s djecom mlađeg školskog uzrasta. Volio bi i dalje sudjelovati na što više natjecanja i ostvarivati što bolje rezultate, te organizirati show programe, ne samo po Hrvatskoj već i u drugim državama, kako bi ovaj sport približio svima.

U nadi da će ovog talentiranog Koprivničanca, jednog od troje entuzijasta koji se ovim sportom bave u Hrvatskoj, prepoznati sponzori i da će nas predstavljati na svjetskom natjecanju, želimo mu puno uspjeha.


Članak je objavljen u sklopu projekta “Koprivnica jučer, danas, sutra” koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

zatvori