Četvrtak, 25. travnja 2024.

Već 150 prijavljenih za radionicu Agro uzlet grada Koprivnice

Agro uzlet grada Koprivnice naziv je radionice kojom će upravo u Koprivnici početi nova serija besplatnih edukacija koje za hrvatske poduzetnike s partnerima organizira Poslovni dnevnik.

Projekt se provodi treću godinu za redom s tim da je najnoviji namijenjen prvenstveno poduzetnicima u poljoprivredi, najavio je to u programu Radio Drave glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović te pojasnio:

Predavanja su prvenstveno namijenjena vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ljudima koji se bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom i razvijaju vlastite brendove. Cilj je prenijeti znanja kako brendirati proizvod i kako ga plasirati na tržištu, te iz upoznati sa specifičnostima samog segmenta poljoprivredne i prehrambene industrije.

Šimatović kaže da je prednost našega kraja što ima tradiciju poduzetništva, ali i velika i jaka Podravka:

Podravka kao velika prehrambeno-prerađivačka kompanija je tu kao neki motor pokretač čitavog tog razvoja. Nekad je bila više, danas je manje, ali u ovim novim tržišnim okolnostima jedan od ciljeva jest povezivanje malih poduzeća i malih proizvođača s jednim tako velikim sustavom. Dakle, svakako je nužno povezivanje i umreženost između ta dva gospodarska segmenta. Radi se o tome da bi bilo logično da Podravka sirovinu za svoje proizvode nabavlja sa svog područja.

Doznajemo da se za sudjelovanje u programu edukacija Agro uzlet grada Koprivnice prijavilo već oko 150 poljoprivrednih poduzetnika. Svi će oni imati prilike slušati stručnjake Hrvatskog centra za zadružno poduzetnštvo i zagrebačkog Agronomskog fakulteta. Program će biti održan u petak, 22. siječnja.

zatvori