Snimila Sandra Levak-Miklošić.
Oko 120 podravsko-prigorskih poljoprivrednih poduzetnika željnih novih znanja o plasmanu i zaštiti poljoprivrednih proizvoda okupilo se danas u koprivničkoj Gradskoj vijećnici na programu Agro uzlet grada Koprivnice.

Riječ je o besplatnoj edukaciji što ju u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom i Gradom Koprivnicom organizira Poslovni dnevnik koji je upravo Koprivnicu izabrao za početak novog, trećeg po redu ciklusa besplatnih edukacija pod nazivom Poslovni uzlet.

Jedna od sudionica, Helen Nicol Hladnić iz koprivničke Uljare Hladnić, kaže da su ovakvi skupovi uvijek dobrodošli. Na upit koliko njihovu obrtu u poslovanju pomažu institucije, Grad i Županija te kakve koristi imaju od ovakvih edukacija, Hladnić je odgovorila:

Iskreno, da se izvući neka korist, međutim ona nije velika. Županija ima programe pomoći u kojima smo se našli. Jako nam je puno pomogao Poduzetnički impuls. Drago mi je da je sada riječ o Agro uzletu, no koliko će nam pomoći u poslovanju tek ćemo vidjeti.

Jedan od suorganizatora i domaćina današnjeg skupa je Koprivničko-križevačka županija čijem je predstavniku, dožupanu Darku Soboti, odaziv sudionika pokazatelj da je riječ o programu kakav treba ovdašnjim poljoprivrednim poduzetnicima:

Ono što sam ja očekivao to se i ispunilo, a to je da je Gradska vijećnica puna, da nema dovoljno mjesta. Očito je da je interes poljoprivrednih proizvođača i OPG-ova velik, ali i da ih zanimaju i mogućnosti koje im za njihovo brendiranje, marketing i besplatno oglašavanje omogućava internetski portal Agro klub. Vjerujem da će se pronaći u ponuđenim mogućnostima.

Zamjenik koprivničke gradonačelnice Mišel Jakšić vjeruje da će ovakvi skupovi dodatno proširiti suradnju, odnosno kooperantske odnose Podravke i lokalnih, poglavito malih proizvođača, koji zasada još uvijek nisu u stanju zadovoljiti potrebe prerađivačke industrije:

Nažalost, oni mali prema kojima godinama nismo pristupali na adekvatan način to ne mogu ispuniti. Zato vjerujem da su ovo jako dobre stvari kojima ćemo i mi Podravku tjerati u situaciju da mora ozbiljnije pristupati malim domaćim proizvođačima. No prije svega moramo i njih educirati, njima dati tehnologiju da bi onda oni mogli pratiti Podravkine potrebe.

Tijekom ove godine diljem Hrvatske bit će održano 30 ovakvih besplatnih edukacija, mahom za poduzetnike u poljoprivredi.


Članak je objavljen u sklopu projekta “Koprivnica jučer, danas, sutra” koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).