Srijeda, 27. ožujka 2024.

23. Vrbin memorijal ove nedjelje u gimnazijskoj dvorani

Rukometni klub Koprivnica Hangar 18 za predstojeću nedjelju najavljuje 23. izdanje tradicionalnog Memorijalnog turnira “Goran Vrbošić – Vrba”, jednog od najdugovječnijih ne samo u Koprivnici, već i u Hrvatskoj. Turnir će se održati u nedjelju, 31. siječnja, u sportskoj dvorani koprivničke Gimnazije.

Ovaj turnir organiziraju u spomen na svog igrača i dragovoljca Domovinskog rata, rekao je Dravi info novi trener prve ekipe Koprivnice, Branko Krajačić.

Goran Vrbošić – Vrba bio je dugogodišnji igrač RK Koprivnica, jedan mlad dečko koji je prepoznao važnost i značaj Domovinskog rata te se već u prvim danima odazvao pozivu i otišao braniti domovinu. Nije otišao s koprivničkom jedinicom već s valpovačkom budući da su mu korijeni u Slavoniji i nažalost nije se vratio iz tog pohoda.

Goran Vrbošić - Vrba. Izvor: RK Koprivnica Hangar 18.
Goran Vrbošić – Vrba. Izvor: RK Koprivnica Hangar 18.

Na koprivnički turnir ove godine dolaze Medveščak, Rovinj i Gorica iz Velike Gorice. Odaziv gledatelja dosad je bio prilično dobar pa organizatori i ovaj put očekuju brojnu publiku.

S obzirom na važnost turnira i kvalitetu ekipa koje će sudjelovati, odaziv će vjerojatno biti dobar, kao uostalom i svake godine. Što se tiče našeg plasmana, ne možemo reći da očekujemo neki visok rezultat jer dolaze uglavnom ekipe koje se natječu u višem rangu od našega. Mi smo sada u razdoblju stvaranja jedne mlade ekipe koja bi tek trebala dati rezultate kroz određeno vrijeme.

Ekipe će biti podijeljene u dvije skupine: domaćin Koprivnica Hangar 18 i Medveščak u skupini A te Rovinj i Gorica u skupini B. Otvorenje je zakazno za 10 sati i 50 minuta, finale za 16 sati te nakon toga svečano zatvaranje i podjela nagrada. Revijalnu utakmicu odigrat će veterani Koprivnice i Čakovca, a uoči otvorenja nastupit će i najmlađi rukometaši Koprivnice, dječaci rođeni 2006. i 2008. godine.

S prošlogodišnjeg Vrbinog memorijala. Izvor: RK Koprivnica Hangar 18.
S prošlogodišnjeg Vrbinog memorijala. Izvor: RK Koprivnica Hangar 18.
Dugoročni cilj: povratak u Drugu ligu

Što se tiče prve ekipe, u tijeku su pripreme za drugi dio sezone, kaže Krajačić koji je nedavno preuzeo momčad koju je kroz jesenski dio vodio Matija Rušak.

S pripremama smo krenuli odmah iza Nove godine, 4. siječnja. Sada smo ušli u fazu u kojoj smo počeli s odigravanjem nekih utakmica.

Nastavak sezone trećeligaškog rukometnog prvenstva kreće 13. i 14. veljače, a cilj koprivničkih rukometaša jest popraviti rezultat iz prvog dijela. Dugoročni je cilj, međutim, konsolidirati i stabilizirati ekipu u koju su uključeni i mlađi kadeti, dakle igrači u dobi od svega 15 i 16 godina, te unutar dvije-tri godine vratiti se natrag u Drugu hrvatsku rukometnu ligu.

23. Memorijalni turnir “Goran Vrbošić – Vrba”

10:00 doček gostiju i ekipa
10:00 MINI RUKOMET (2x10min- 2 utakmice)
10:50 OTVORENJE TURNIRA
– pozdravni govor (predstavnik Grada i Županije)
– mažoretkinje

11:00 RK KC H18 – RK MEDVEŠĆAK
12:15 RK ROVINJ – HRK GORICA
13:30 REVIJALNA UTAKMICA /VETERANI (2x20min)

14:30 utakmica za 3. mjesto
16:00 pobjednici za 1. i 2. mjesto
17:00 PODJELA NAGRADA I ZATVARANJE TURNIRA

zatvori