Srijeda, 27. ožujka 2024.

Zavod za hitnu medicinu bogatiji za dva nova vozila

Jutros je ispred sjedišta Koprivničko-križevačke županije u Nemčićevoj obavljena simbolična primopredaja vozila hitne pomoći županijskom Zavodu za hitnu medicinu.

Vozila, za ispostave Zavoda u Križevcima i Đurđevcu, ravnatelju Zavoda dr. Mati Devčiću predao župan Darko Koren koji je to prilikom rekao:

Ovaj današnji događaj na simboličan način pokazuje da je zdravstvena skrb jedna od dva naša temeljna cilja. Osim u obrazovanje, zdravstvo je sektor u koji Županija što iz decentraliziranih, što ih vlastitih sredstava najviše ulaže.

Tako prema zdravstvu kroz županijski proračun prođe oko 22 milijuna kuna.

Od toga je 16 milijuna kuna direktnih ulaganja što u opremu, što u objekte u zdravstvenoj namjeni.

Zavod za hitnu medicinu je najmlađa županijska zdravstvena ustanova, djeluje u posljednje tri godine kad je iznimno mogo učinjeno na uređenju prostora, nabavci opreme i vozila, kaže župan Koren:

Ove je godine za tu namjenu osigurano 1.175.000 kn, samo za ova dva vozila 800.000 kuna. Riječ je o uravnoteženju potreba na terenu s čime ćemo nastaviti i iduće godine.

Podravsko-prigorski župan je izrazio uvjerenje da će na državnom nivou skrb o zdravstvu preuzeti novi ljudi. Kvalitetnija skrb omogućit će županijske planove o spajanju prijevoza hitne medicine i sanitate kako bi se briga o ovoj važnoj komponenti hitne službe vodila s jednog mjesta, zaključio je župan Koren.

zatvori