Četvrtak, 25. travnja 2024.

Učenici Đure Estera vodu štede da vrt urede

Projekt Osnovne škole Đuro Ester “Vodu štedim da vrt uredim” prepoznala je Zaklada Zamah koja je školi za njegovu provedbu dodijelila 13.000 kuna.

U sklopu ovog projekta, u školi su već dobili uređaje za mjerenje potrošnje vode, a sljedeća na redu je sadnja organskog vrta, za što će se i iskoristiti dobiveni novac. Više o samom projektu i njegovim ciljevima, Radio Dravi rekla je ravnateljica Sanja Prelogović.

Cilj je osvijestiti učenike da je važno štedjeti vodu. Mi ćemo djeci pokazati da možemo izgraditi vrt i zalijevati ga pomoću te vode koje smo uštedjeli. Cilj je da učenici uz taj vrt vide koja su to začinska bilja i ostalo voće i povrće te da učenici izađu van u vrijeme nastave.

Zanimljivo je i da će se uzgojeno voće i povrće te začinsko bilje kasnije koristiti u školskoj kuhinji. Provedba projekta, kojemu su partneri Udruga za održivi razvoj Hrvatske i Koprivničke vode, kreće početkom ožujka. Spomenimo i da je voditeljica akcije Ana-Marija Bobovčan, nastavnica biologije i kemije te eko-koordinatorica škole.

zatvori