Četvrtak, 18. travnja 2024.

U stalnom porastu: Znate li koliko članova ima gradska Knjižnica?

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ i ove je godine zabilježila povećanje broja korisnika.

Sve je više članova koji su s područja Koprivnice i čiju članarinu sufinancira Grad Koprivnica. Dravi info rekla je to ravnateljica Knjižnice Dijana Sabolović Krajina te dodala:

Očekujemo da će do kraja ove godine naše članstvo porasti na blizu devet tisuća članova. Od toga je gotovo šest tisuća članova iz Koprivnice. Znači, od ukupnog broja članova, oko 63% članova su članovi iz Koprivnice.

Drugim riječima, svaki šesti stanovnik Koprivnice član je gradske Knjižnice. Ravnateljica Sabolović Krajina pojasnila nam je na koji način Grad sufinancira te članarine.

Grad ne plaća po članu, nego plaća preko programa naših plaća – dakle sufinancira našu djelatnost i upravo na takav način prati besplatno učlanjivanje građana grada Koprivnice. Oni se zapravo učlanjuju na temelju odluke gradonačelnice o besplatnom sufinanciranju.

Tako se nastavlja politika započeta 2008. godine kojom Grad iz svog proračuna povećanjem sufinanciranja osnovne djelatnosti Knjižnice iz gradskog proračuna omogućava građanima ovoga grada besplatno korištenje usluga Knjižnice.

zatvori