Utorak, 23. travnja 2024.

U 30 dana iz prometa isključeno više od 230 vozača

Policijska uprava koprivničko-križevačka tijekom mjeseca studenog zabilježila je ukupno 122 kaznena djela. Zbog njih je prijavljeno 56 osoba, a riješeno je 75 posto slučajeva. Time je ukupan broj kaznenih djela ove godine još uvijek nešto manji nego lani.

Međutim, sa 63 zabilježene prometne nesreće već smo premašili ukupan broj lanjskih nesreća. Kako je istaknuo glasnogovornik PU Dražen Laljek, statistika je u ovom području loša i djelatnici prometne policije imali su prilično puno posla.

Iz prometa su isključili rekordan broj – 232 vozača. Dakle, u 30 dana čak su 232 vozača isključena iz prometa. Uz vozače, i 54 vozila. Oduzeli su ukupno 131 vozačku dozvolu.

No, glavni problem u prometu i dalje je alkohol.

Bez obzira na ove brojke koje su izrazito velike za mjesečnu razinu, vožnja pod utjecajem alkohola još uvijek je jedan od najznačajnijih uzročnika događanja prometnih nesreća na našem području, a osobito onih kod kojih su evidentirane najteže posljedice.

Prekršaja narušavanja javnog reda i mira zabilježeno je ukupno 34, a gotovo polovica svih prekršitelja bili su pod utjecajem alkohola.

Dogodilo se i deset požara, u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta procijenjena je na nešto manje od 300.000 kuna.

Recimo za kraj kako je u studenom 4.549 osoba prešlo državnu granicu. Ilegalnih prijelaza nije bilo, kao ni zabrana ulaska u državu, dok je putnički željeznički promet još uvijek u prekidu zbog migrantske krize.

Cjelovito izvješće o stanju sigurnosti na području PU koprivničko-križevačke u studenom možete pronaći ovdje (PDF).

zatvori