Četvrtak, 18. travnja 2024.
Home Featured VIDEO: Treći remi Slavena i Rijeke u ovoj sezoni

VIDEO: Treći remi Slavena i Rijeke u ovoj sezoni

0
VIDEO: Treći remi Slavena i Rijeke u ovoj sezoni
Slaven Belupo i Rijeka već su treći put ove sezone međusobni susret završili neriješenim rezultatom, što im je ujedno i šesti uzastopni remi.

Domaća momčad od početka utakmice dala je do znanja da želi pobjedu. Nakon vratnice u prvim minutama i odličnog udarca Tomasova u 13. minuti s 18 metara, Brlek je u 18. minuti mogao dovesti Slaven u vodstvo, no malo mu je nedostajalo. Rijeka je povela u 25. minuti, a strijelac je bio Tomasov preciznim udarcem s desne strane kaznenog prostora.

Najbolju priliku u prvom dijelu Farmaceuti imaju u 39. minuti kada Crepulja ne uspijeva nakon ubačaja sa desne strane glavom pospremiti loptu u mrežu.

U drugom poluvremenu pritisak Rijeke se smanjio. Možda i ključan trenutak na večerašnjoj utakmici zbio se u 64. minuti: trener Kopić radi zamjenu i umjesto Delića u igru šalje Arapa, koji pak samo nekoliko minuta kasnije, nakon smušenosti u obrambenim redovima domaće momčadi, s desne strane kaznenog prostora lijepim udarcem pogađa za izjednačenje.

Do kraja utakmice Slaven je kontrolirao igru i da je bilo malo više hrabrosti i smirenosti mogao je odnijeti sva tri boda iz Rijeke.

Valja spomenuti i da su domaćini u sudačkoj nadoknadi propustili priliku utakmice, kada nakon povratne lopte Tomasova Jugović ne uspijeva postići zgoditak.

Uglavnom – zasluženi bod i vrlo dobra predstava Slaven Belupa, protiv danas neprepoznatljive Rijeke.

Koprivnički prvoligaš i dalje se nalazi na 7. mjestu s osvojenim 21 bodom.

U sljedećem i posljednjem jesenskom kolu Slaven Belupo domaćin je Lokomotivi. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 20. prosinca, s početkom u 15 sati.

Video snimke preuzete s vijesti.rtl.hr

Tomasov 1:0 (25′)

Arap 1:1 (71′)

Rijeka – Slaven Belupo 1:1 (1:0)

MAXTV Prva liga 20. kolo
Rijeka, Igralište HNK Rijeka; gledatelja 3048
Suci: Batinić (Osijek); Berger (Osijek); Loparac (Sladojevci); Vučemilović (Osijek)
Delegat: Ilijašev (Beli Manastir)

Stijelci: 1:0 Tomasov (25); 1:1 Arap (71);
Žuti kartoni: Maleš, Bradarić (Rijeka); Štiglec (Slaven Belupo)
Crveni kartoni: –

HNK Rijeka
Vargić, Ristovski, Tomasov, Zuta, Sharbini (od 59. Jugović), Bezjak, Mitorvić, Močinić (od 87. Bradarić), Samardžić, Maleš, Moises (od 73. Balaj)
Trener: Kek

NK Slaven Belupo
Rozman, Međimorec, Crepulja, Ejupi (od 57. Savić), Brlek (od 75. Marciuš), Paracki, Delić (od 64. Arap), Barić, Štiglec, Galović, Ozobić
Trener: Kopić

zatvori