Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Posljednji ispraćaj Tihomira Klaučeka u četvrtak na Gradskom groblju

Posljednji ispraćaj Tihomira Klaučeka, koprivničkog glazbenika i ravnatelja Umjetničke škole “Fortunat Pintarić”, održat će se sutra, na Badnjak, u 13 sati na koprivničkom Gradskom groblju. Kako doznajemo iz Gradske uprave, idućeg tjedna održat će se i komemorativni skup.

Klauček je preminuo jučer u 51. godini života nakon teške bolesti. Bio je glazbenik bogatog iskustva. Nakon osnovne škole u Kopivnici završio je Srednju glazbenu školu u Varaždinu te 1988. Muzičku akademiju u klasi prof. Marcela Fuchsa. Od 1984. do 1991. godine bio je član Big-Benda, Zabavnog i Revijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije. 1990. godine s orkestrom Silvija Glojnarića je sudjeluvao na Jazz festivalu u Ingolstadtu. Iste godine s Festivalskim orkestrom sudjeluje na koncertu za izbor pjesme eurovizije – Eurosong u Zagrebu.

Klauček će biti zapamćen i kao glazbeni pedagog. Predavao je glazbenu kulturu u OŠ „Andrija Palmović“ u Rasinji, i u OŠ „Gola“ te je bio učitelj puhačkih instrumenata OGŠ „Fortunat Pintarić“ u Koprivnici. Od 1994. godine predaje glazbenu kulturu u OŠ „Podravsko sunce“ te u OŠ „Đure Estera“ a od 2010. pa sve do svoje smrti obnaša dužnost ravnatelja Umjetničke škole „Fortunat Pintarić“.

Klauček je bio i voditelj tamburaške sekcije KUD „Koprivnički Ivanec“ te KUD „Koprivnica“ te dirigent Puhačkog orkestra Grada Koprivnice. Ravnatelj Klauček svojim radom i trudom doprinosio je sveukupnom razvoju kulturnog života Grada Koprivnice.

zatvori