Utorak, 16. travnja 2024.

Evo kako je jučer došlo do sudara na Peteranskoj

Protiv obojice vozača koji su sudjelovali u prometnoj nesreći na Peteranskoj cesti jučer poslijepodne bit će pokrenut prekršajni postupak, objavila je jutros Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Nesreću (o kojoj smo već izvijestili) skrivio je vozač Opel Corse rođen 1948. godine koji se, pod utjecajem alkohola od 1,17 promila, nepropisno uključivao u promet s parkirališta trgovine. Time je presjekao put vozaču Peugeota 206, rođenom 1993. godine, koji se kretao iz smjera Koprivnice i to prekomjernom brzinom, a uz to nije bio vezan sigurnosnim pojasom.

Peugeot je prednjim lijevim krajem udario u stražnji desni dio Corse, nakon čega su se oba automobila zarotirala i završila djelomično izvan kolnika. Vozač Peugeota nije bio vezan pa je u sudaru zadobio lakše tjelesne ozljede te je prevezen u koprivničku bolnicu. Obojica će odgovarati u skladu sa svojim prekršajima.

Na koprivničkom području jučer se dogodila još jedna prometna nesreća. Vozač osobnog automobila zbog neprilagođene je brzine izletio s kolnika na otvorenom dijelu ceste između Đelekovca i Koprivnice. Srećom u nesreći, samo je lakše ozlijeđen.

zatvori