Utorak, 23. travnja 2024.

Stižu prijave: Desetak dana do početka Zimske lige

Osma sezona popularne malonogometne Zimske lige počinje za desetak dana, točnije 19. prosinca, pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave.

Prijave su otvorene do sljedeće srijede, 16. prosinca, a koliko je momčadi zasad iskazalo interes rekao nam je dopredsjednik Udruge za mali nogomet Koprivnica, Mario Hontić.

Zasad imamo 15-ak seniorskih i isto toliko veteranskih ekipa. Naravno, kao i svake godine, očekujemo “bum” prijava u posljednja dva-tri dana. Očekujemo da ćemo sveukupno imati barem 70-ak seniorskih i veteranskih momčadi, a to je brojka koja nas zadovoljava.

Prošle godine su u sve tri kategorije, uključujući i Memorijal prof. Branimira Jedvaja koji okuplja najmlađe malonogometaše, nastupile 94 ekipe. Publika nikada nije razočarala, pa se i ove godine očekuje dobar odaziv. Mali nogomet je u Koprivnici naišao na uistinu plodno tlo.

Koprivnica je u ovom trenutku jedan od najvećih malonogometnih gradova u Hrvatskoj. Kroz KC ligu, gdje dečki rade fenomenalan posao, natječu se rekreativci i žene, kroz Zimsku ligu natječu se seniori, veterani i pioniri, tri kategorije, tisuće malonogometaša… Kažem: Koprivnica je jedan od malonogometnih hramova.

A momčadi koje se natječu u Zimskoj ligi bore se i za bogate nagrade: prvo mjesto najboljim seniorima nosi 40.000 kuna, drugo 20.000, treće 8.000 i četvrto 2.000 kuna. Prva veteranska momčad osvaja 7.000, druga 3.500, treća 1.500 i četvrta 600 kuna. Lanjski pobjednik u seniorskoj konkurenciji je zagrebačka ekipa Caffe bar Dobermann, a najavili su svoj dolazak i ove godine.

Zimska liga i ove godine ima humanitarnu komponentu: dio prihoda namijenjen je Udruzi Šegrtsko srce koja pomaže siromašnim učenicima Obrtničke škole. Na kraju vrijedi spomenuti i kako će svoju momčad ponovno imati i Radio Drava.

zatvori