Četvrtak, 25. travnja 2024.

Slaven Belupo polusezonu završio porazom od Lokomotive

Nogometaši Slaven Belupa ugostili su u 21. kolu prvoligaškog nogometnog prvenstva momčad Lokomotive koja je iz Koprivnice otišla s tri nova boda. Utakmica je završila rezultatom 0 : 3, na kraju prvog poluvremena bilo je 0 : 1.

 

Slavenaši su uovu utakmicu ušli sa sedme pozicije na ljestvici uz četiri upisane pobjede, devet remija i sedam pretrpljenih poraza, dok su Lokosi uposljednji susret polusezone krenuli s petog mjesta na tablici.

 

Obje momčadi su u utakmicu ušle vrlo nervozno. Dodatnu nervozu u susret unio je sudac Matoc svojim diskutabilnim odlukama. Odmah na početku podijeljeno nekoliko kartona. Kasnije se igra ipak malo smirila. Svaka momčad imala je nekoliko poluprilika, uz to da je Lokomotiva pogodila gredu. Gosti do vodstva dolaze u 37. minuti kada je siguran bio Franko Andrijašević. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 1:0 za goste iz Zagreba. U drugom poluvremenu gostujuća momčad ubrzava ritam te preko Erosa Grezde u 64. minuti povisuje na 2:0. Konačnih 3:0 postavio je Mirko Marić u 75. minuti sigurnim izvođenjem kaznenog udarca koji je skrivio do tada vrlo dobar Nino Galović. Bila je ovo vrlo blijeda predstava Slavenaša kojima isprika donekle može biti izostanak važnih igrača poput Međimorca, Križmana i Štigleca.

 

Utakmicu je s tribina pratilo 513 gledatelja. Uz glasnog suca Marka Matoca iz Zaprešćica nogometnu su pravdu dijelili i Crnčić i Kožarec te pajač kao četvrti sudac. Delegat je bio Duvnjak, kontrolor Borovec.
21.kolo MaxTV prve HNL
Slaven Belupo:
Rozman, Barić, Paracki ( od 58. Purić), Galović, Delić, Gregurina ( od 46. Arap), Crepulja, Ozobić, Savić(od 65. Marciuš), Brlek, Ejupi
Lokomotiva:
Zelenika, Bartolec, Mrčela, Prenga, Bručić, Leko, Ćorić( od 85. Ivanušec), Fiolić( od 83. Karačić) , Andrijašević, Grezda( od 80. Puljić), Marić
STRIJELCI: 0:1 Franko Andrijašević (37), 0:2 Eros Grezda (64), 0:3 Mirko Marić (75, 11 m)

zatvori