Subota, 20. travnja 2024.

Slaven Belupo gostuje u Puli, Kopić odgovorio na medijske napise

Nakon prolaska u četvrtfinale Kupa, nogometaši Slaven Belupa okreću se novom izazovu u prvenstvu. On ih čeka u nedjelju u Puli gdje gostuju kod Istre 1961, momčadi s kojom je Slaven i otvorio sezonu još u srpnju – tada je izgubio s 3:1. U drugom međusobnom ogledu, u Koprivnici, nije bilo pogodaka.

Jasno je da Farmaceuti moraju znatno pojačati napad kako bi probili tvrdu obranu Istre, a posljednja utakmica protiv Osijeka malo je povećala samopouzdanje s te strane, rekao je trener Željko Kopić.

Odigrali smo dobru, kvalitetnu utakmicu, napadački izuzetno dobro – imali smo 19 udaraca prema golu protivnika.

A kako će to izgledati u Puli? Kako kaže Kopić…

Kad bih znao kako će to izgledati u Puli i hoće li to zaista biti tako, bio bih najsretniji čovjek na svijetu.

Protiv Osijeka je debitirao i mladi Gordan Barić koji se ljetos pridružio koprivničkom prvoligašu iz Bistre. Što on očekuje?

Istra slovi za čvrstu i tvrdu momčad. Mislim da nam je jako dobra smjernica za tu utakmicu prvo poluvrijeme protiv Osijeka ili utakmica u Koprivnici protiv Istre gdje smo ih nadigrali i stvarali jako puno prilika. Fali nam taj gol, možda i malo sreće – nadam se da će je biti.

Gordan Barić. Snimio Marko Posavec.
Gordan Barić. Snimio Marko Posavec.

Trener Kopić neće moći računati na Križmana i Mihaljevića zbog ozljeda, a konačni sastav još nije odredio. Utakmica protiv Istre 1961 na rasporedu je u nedjelju od 17 sati u Puli. Sudit će ju Duje Strukan iz Splita.

Nema ni govora o “bojkotu igrača”

Spremaju li igrači Slaven Belupa u Puli svojevrstan bojkot zbog preteških treninga i prevelikih zahtjeva trenera, kako je sugerirano danas u jednom lokalnom tjedniku? Trener Kopić oštro je demantirao bilo kakve nesuglasice između njega i momčadi, pogotovo što se tiče metoda treninga.

Radimo po najkvalitetnijim trenažnim metodama i taj dio dosad nije bio upitan niti će biti upitan. On će ostati takav kakav jest, bez ijedne promjene. Kod mene postoji jasan plan i jasan program.

Riječi svog trenera potvrdio je i mladi Gordan Barić.

Čitao sam i ja što je pisalo u novinama i mislim da tu apsolutno nema nikakve istine. Mi već šest mjeseci treniramo na isti način, trener ima iste zahtjeve kao i prvoga dana i ne znam zašto bi to sada odjednom bilo tako… Mislim da nitko nije ni pomislio na nešto takvo.

Trener Kopić čvrsto je stao uz svoje igrače i jasno dao do znanja što misli o senzacionalističkim kuloarskim glasinama.

Što se tiče igrača, mi da i izgubimo sve do kraja, ja na igrače ne dam. To sam rekao i prvog dana. To su igrači Slaven Belupa, to su moji igrači i u svlačionici ću im reći sve što ih ide, ali ovo, tko god da je to komentirao, to je ispod svake razine.

Zaključio je kako ne vidi nikakav razlog za nezadovoljstvo igrača te da je jasno vidljivo kada netko na terenu ne želi igrati i kada želi, ali griješi.

Stigao Katić, na treninzima i Jammeh

Kao što smo već izvijestili, redovima Slaven Belupa pridružio se i mladi stoper Nikola Katić koji je s Neretvancem iz Opuzena na kraju jesenskog dijela prvenstva osvojio naslov prvaka Treće hrvatske nogometne lige – jug. Trener Kopić istaknuo je kako se on uklapa u priču koju klub pokušava ispisati.

… da to jednostavno krene prema mladim igračima koji mogu usvajati nove, prave, kvalitetne zahtjeve i koji mogu biti budućnost kluba, kako kratkoročno tako i dugoročno – dakle od kojih klub može dugoročno imati koristi.

Treninzima se pridružio i Haruna Jammeh koji je jesenas zaigrao u redovima NK Koprivnice te svojom kvalitetom oduševio trenera Ranka Celiščaka, koji ga je potom preporučio Kopiću.

Haruna je tu s nama i vidjet ćemo što ćemo s njim, dosad smo imali samo takozvane taktičke treninge, kada igramo nedjelja-srijeda-nedjelja ne možemo baš nešto vidjeti, ali do kraja jesenskog dijela prvenstva imat ćemo jasnu sliku o tome koliko možemo računati na njega.

zatvori