Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za osobe s intelektualnim teškoćama ove godine na dvije lokacije

Koprivnica će sutra biti domaćin petog po redu Prvenstva Hrvatske u stolnom tenisu za osobe s intelektualnim poteškoćama. Za razliku od prošlih godina kada se sve odvijalo u sportskoj dvorani Srednje škole, ovogodišnje natjecanje održat će se na dvije lokacije.

Voditeljica sportskih aktivnosti u Sportskoj udruzi za osobe s intelektualnim poteškoćama “Veliko srce”, Silvija Kovač, Dravi info najavila je i točno gdje će se igrati.

Cure će igrati stolni tenis u STK Podravka, u manjoj dvorani, a dečki u Podravskom suncu. U 9:30 počinjemo s kvalifikacijama, glavni mečevi počinju oko 11 sati, a sve bi trebalo završiti negdje oko 15 sati.

Udruga Veliko srce ujedno je i glavni organizator ovog prvenstva, u suradnji sa Specijalnom olimpijadom Hrvatske. Pritom im pomažu i stolnoteniski klubovi Koprivnica i Podravka, a cijeli je projekt iznimno vrijedan za socijalizaciju i omogućavanje bavljenja sportom osobama s intelektualnim poteškoćama.

To im znači jako puno; oni, naime, nemaju nikakav drugi način organiziranog natjecanja i druženja. Specijalna olimpijada inače okuplja 35 udruga i centara iz cijele Hrvatske i na takvim organiziranim prvenstvima i natjecanjima oni se druže, upoznaju sport… Mislim da im puno to znači.

Za ovogodišnje prvenstvo prijavilo se 17 klubova i udruga iz cijele Hrvatske te 75 natjecatelja, a organizatori ukupno očekuju oko 150 gostiju. Recimo i da se upravo na sutrašnji dan, 3. prosinca, obilježava Međunarodni dan invalida.

zatvori