Četvrtak, 25. travnja 2024.

Preminuo glazbenik Tihomir Klauček

Tihomir Klauček, koprivnički glazbenik i ravnatelj Umjetničke škole “Fortunat Pintarić”, preminuo je danas nakon teške bolesti u 51. godini života.

Tihomir Klauček je u Koprivnici završio osnovnu školu. Srednju glazbenu školu završio je u Varaždinu, a 1988. godine diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Marcela Fuchsa. Od 1984. do 1991. godine bio je član Big Banda, Zabavnog i Revijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije. 1990. godine s orkestrom Silvija Glojnarića sudjeluje na Jazz festivalu u Ingolstadtu. Iste godine s Festivalskim orkestrom sudjeluje na koncertu za izbor pjesme Eurovizije – Eurosongu u Zagrebu.

Tihomir Klauček predavao je glazbenu kulturu u OŠ „Andrija Palmović“ u Rasinji, u OŠ „Gola“ te je bio učitelj puhačkih instrumenata OGŠ „Fortunat Pintarić“ u Koprivnici. Od 1994. godine predaje glazbenu kulturu u OŠ „Podravsko sunce“ te u OŠ „Đuro Ester“, a od 2010. pa sve do svoje smrti obnaša dužnost ravnatelja Umjetničke škole „Fortunat Pintarić“.

Klauček je bio i voditelj tamburaške sekcije KUD „Koprivnički Ivanec“ te KUD „Koprivnica“, kao i dirigent Puhačkog orkestra Grada Koprivnice. Ravnatelj Klauček svojim radom i trudom doprinosio je sveukupnom razvoju kulturnog života grada Koprivnice.

Za sada ne raspolažemo informacijom o terminu pogreba, kao ni komemoracije koju će Umjetnička škola “Fortunat Pintarić” i Grad Koprivnica zajednički organizirati.

zatvori