Petak, 19. travnja 2024.

Pothodnici kod Širovica i Draganovca u planu su za 2016., ali…

Jučerašnja sjedica Gradskog vijeća, posljednja ove godine, bila je prilika da vijećnici gradskoj vlasti prenesu pitanja građana.

U ime stanovnika prigradskog naselja Draganovec, za govornicu je izašao laburist Siniša Kavgić koji je podsjetio na veliki problem pješaka i biciklista koji putuju između grada i ovog prigradskog naselja:

Tamo ljudi prelaze preko željezničke pruge i brze ceste. Tražili su da se napravi jedan podvožnjak i mislim da je to stvarno potrebno i svrsishodno zbog sigurnosti naših građana. Bojim se, tamo je već bilo smrtnih slučajeva, prometnih nezgoda i drugih anomalija u prometu i mislim da treba razmišljati u tom pravcu. Ne znam na koji način bi se to financijski moglo realizirati, da li u suradnji s Hrvatskim željeznicama ili preko europskih fondova, ali mislim da Grad Koprivnica mora zaštititi sigurnost svojih građana u prometu.

Gradska je uprava dobro upoznata s ovim problemom i radi na njegovu rješavanju, pa su u programu za iduću godinu naveli potrebne podvožnjake i nadvožnjake, rekla je gradonačelnica Vesna Želježnjak te o pothodnicima Širovice i Radnička konkretno navela:

To su projekti koji će biti jako zahtjevni i tu moramo imati suglasnost, kao što znate, i Hrvatskih željeznica i svih ostalih koji su sudionici u tim projektima i to će biti jako skupo. No, naši sugrađani imaju prijelaze gdje zasada mogu prelaziti da ne idu preko ovih opasnih prijelaza.

Radnička i Širovice jesu u planu, projektni zadaci jesu zadani, no sama realizacija ovisi o mnogo faktora, zaključuje kaže gradonačelnica Želježnjak.

zatvori