Subota, 20. travnja 2024.

Počela isplata božićnica umirovljenicima

Danas je počela isplata božićnica hrvatskim umirovljenicima, najavio je predsjednik Županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika Željko Pintar na presici održanoj u stranačkim prostorijama u Koprivnici.

Riječ je o financijskom zahvatu teškom 184 milijuna kuna kojim završava jedan od najvažnijih projekata HSU-a za ovu godinu, ističe Pintar te pojašnjava:

Riječ je o novcu koji je ostao u Fondu nakon isplate duga umirovljenicima. U skladu s nastojanjima Hrvatske stranke umirovljenika, Vlada je prihvatila prijedlog prema kojemu će umirovljenici s najnižim mirovinama dobiti najveći iznos božićnice, čime ćemo naše umirovljenike barem malo razveseliti u ovo predblagdansko vrijeme.

Konkretno, umirovljenici s mirovinama do tisuću kuna, dobit će 325,00 kuna; od 1.000 do 2.000 kn dobit će po 225,00 kn; umirovljenici s mirovinama između 2.000 i 3.000 kuna dobit će 145,00 kuna. Oni s mirovinama većim od 3.000 kuna dobit će božićnicu 100,00 kn. Božićnice će dobiti i umirovljenici koji dio mirovina dobivaju iz inozemstva. Koliko – pokazat će zbroj hrvatske i inozemne mirovine.

Umirovljenici koji mirovine primaju poštom, svoje zaslužene božićnice dobit će na kućnu adresu do Božića. Oni koji mirovinu primaju na tekući račun, svoju božićnicu mogu podići već od sutra (utorak, 22. prosinca). A s obzirom da imamo dosta umirovljenika s blokiranim računima, njima će božićnica biti isplaćena na zaštićeni račun, kako bi se izbjegla ovrha ovog iznosa.

Tako će, kaže Pintar, biti u potpunosti ispunjena svrha jednokratno novčanog primanja za što se Hrvatska stranka umirovljenika izborila sa svojim koalicijskim partnerima.

zatvori