Subota, 20. travnja 2024.

Dovršeni radovi na zamjeni stolarije u OŠ “Braća Radić”

Nakon gotovo dva mjeseca radova, kraju je privedena zamjena stolarije u koprivničkoj Osnovnoj školi “Braća Radić” u Miklinovcu.

Jučer je obavljena i primopredaja, a ravnatelj škole Krešo Grgac Dravi info je rekao koje koristi očekuju:

Svakako ćemo postići veću energetsku učinkovitost zgrade. Očekujem da će uštede biti vidljive već u sljedećih godinu dana.

Na pitanje je li već izračunato koliko bi škola trebala uštedjeti na potrošnji energenata, ravnatelj Grgac je rekao:

Nisam te struke da bih mogao točno odrediti, međutim iz razgovora s inženjerima doznao sam da bi te uštede mogle biti značajne.

Zamjena stare i postavljanje nove plastične energetski efikasne stolarije koštala je oko 600.000 kuna, a novac je u svom proračunu osigurao Grad Koprivnica. I to je, nada se ravnatelj škole u Miklinovcu, tek početak sveobuhvatne energetske obnove ove zgrade:

Nadam se da ćemo slijedeće godine nastaviti s energetskom obnovom. Predstoji nam stavljanje ovojnice, termoizolacije oko škole i obnova krovišta. Što ćemo od toga raditi, ovisi prvenstveno o novcu koji ćemo imati na raspolaganju.

U prijedlogu gradskog proračuna za iduću godinu za te namjene je predviđeno oko 800.000 kuna, no to je tek trećina potrebnog novca. Preostali iznos, planiraju na Zrinskom trgu, trebao bi se osigurati preko raspoloživih fondova. Ravnatelj Grgac vjeruje da će uz matičnu školu, uskoro za potrebna investicijska održavanja na red doći i njihove područne u Bakovčicama i Starigradu.

zatvori