Petak, 19. travnja 2024.

Nemčići božićnim sajmom prikupljaju donacije za uređenje učeničkog kutka

Božićni sajam koji u koprivničkoj Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski organiziraju već nekoliko godina, postavljen je u auli škole do petka.

Učeničko vijeće ove je godine predložilo da prikupljeni novac od sajma bude iskorišten za uređenje učeničkog kutka u školi. Rekla nam je to socijalna pedagoginja škole Franka Ružić te pojasnila:

Naime, učenici imaju jednu oslobođenu prostoriju u školi u kojoj mogu provoditi vrijeme u vrijeme slobodnih sati ili kad čekaju neku nastavu. Međutim, ta prostorija je relativno skromno uređena sa dvije, tri stare klupe i šahom. Želja nam je, odnosno želja Učeničkog vijeća je urediti to u obliku nekog ugodnog i lijepog dnevnog boravka. Možda postaviti trosjede, televizor ili tepihić tako da mogu tamo provoditi slobodno vrijeme.

Kako bi učenici mogli dobiti lijepu prostoriju za druženje, socijalna pedagoginja Ružić poziva sve roditelje i ostale Koprivničance da posjete sajam jer se tamo mogu pronaći i zanimljivi pokloni za nadolazeće blagdane.

Na božićnom sajmu mogu se kupiti različite sitnice, a naravno građani mogu dati i dobrovoljne priloge kako bi mogli prikupiti financijska sredstva za uređenje tog kutka.

Mali Nemčići na svom vas božićnom sajmu očekuju sve do petka od 9 do 17 sati.

zatvori