Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Međunarodni dan osoba s invaliditetom danas je obilježila i Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije.

Tim povodom stručna suradnica Udruge Jelena Premec rekla je Dravi info kako su u Udruzi zadovoljni kvalitetom životom osoba s invaliditetom u našoj sredini.

Još on nije na nekoj najboljoj razini. Još postoje institucije koje nemaju niti lift da bi osobe s invaliditetom mogle nesmetano doći. Mi pokušavamo našim radom da ih čim više uključimo u neke aktivnosti i pomognemo im savjetima kako bi došli do boljih rješenja i boljeg načina života.

Današnja svečana proslava održana je u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“, a uz prigodan program učenika škole i pozdravnu riječ predsjednika Udruge Slavka Kuzmića, održano je nekoliko zanimljivih i korisnih izlaganja.

Tako su svoje aktivnosti vezane uz rad s osobama s invaliditetom predstavili Hrvatski zavod za zapošljavanje i Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, dok je Policijska uprava koprivničko-križevačka prisutne upoznala s projektom „Ne nasilju“. Promoviran je i 14. broj glasila “Vedriji dani”.

zatvori