Utorak, 23. travnja 2024.

Novo dječje igralište na Trgu kralja Zvonimira – samo što nije

Mališanima će na raspolaganju biti osam sprava, sve uredno certificirane i atestirane sa zaštitnom podlogom za slučaj eventualnih padova.

Na Trgu kralja Zvonimira uskoro će niknuti novo dječje igralište. Radovi su počeli u utorak, a trebali bi završiti krajem ovog tjedna ili početkom idućeg.

Nakon što su građani na društvenim mrežama primijetili nestanak svih sprava sa starog igrališta, vrlo brzo se krenulo u izgradnju novoga. Ukupno će biti postavljeno osam sprava: kombinirano igralo karanfil, njihalica pčelica i bubamara, ljuljačka sa sigurnosnom sjedalicom, kombinirano višefunkcionalno igralo koje uključuje toranj, dvije ljuljačke, tobogan, mali zid za penjanje, penjalicu i most, vrtuljak Vještičin šešir i Satelit te klackalica za stajanje.

Sve su sprave prilagođene ergonomskim zahtjevima i standardima psihofizičkog razvoja djece u dobi od 1-3 i 4-12 godina. Ispod sprava kod kojih postoji opasnost od pada postavit će se i zaštitna podloga otporna na vremenske uvjete. Igrala su izgrađena po europskim standardima o sigurnosti te su atestirana i certificirana.

Uređenje i opremanje igrališta izvodi zagrebačka tvrtka Regoč d.o.o., a radove financira Grad Koprivnica. Njihova je ukupna vrijednost 196.776,58 kn + PDV. Betonske i zemljane radove, kao i cjelokupnu koordinaciju, provodi koprivnički Komunalac iz kojega doznajemo kako će se na proljeće urediti i dječje igralište na Trgu slobode.

zatvori