Srijeda, 24. travnja 2024.

Neslomljivi Evačić: Istrčao šest maratona, slomio zdjelicu, pa odradio još osam

Nastupom na velikom međunarodnom maratonu u talijanskoj Pisi, maratonski veteran Juraj Evačić (61), član Atletskog kluba Koprivnica, uspješno je završio svoju već petnaestu i iznimno turbulentnu maratonsku sezonu.

Nakon što je u 2014. godini istrčao rekordnih 17 maratona u jednoj sezoni, proljetos je istrčao i svoj stoti maraton, čime je treći Hrvat kojemu je to uspjelo. Na krilima tog velikog uspjeha i više nego odličnog početka sezone, za 2015. je zacrtao čak 19 maratona. Do početka svibnja riješio ih je već šest, no sredinom mjeseca pao je s ljestava i slomio zdjelicu.

Ustupio J. Evačić
Ustupio J. Evačić

To ga, međutim, nije pokolebalo. Zbog oporavka je propustio pet utrka, ali već dva mjeseca nakon nesreće počinje s napornim treninzima, a prvi maraton nakon ozljede završio je već krajem kolovoza – i tako još sedam puta do kraja sezone, dakle ukupno osam maratona u nepuna četiri mjeseca i to sve nakon teške ozljede.

Evačić je tako godinu završio sa 14 istrčanih maratona i ukupan broj maratona povisio na 110, s tendencijom da se plasira na drugo mjesto na listi hrvatskih maratonaca koje sa 112 istrčanih maratona trenutno drži Zagrepčanin Milan Sporiš.

zatvori