Srijeda, 27. ožujka 2024.

Najboljim studentima deficitarnih zanimanja dodijeljene stipendije Zaklade Županijske gospodarske komore

Zaklada Županijske gospodarske komore na današnjoj je svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća dodijelila ugovore novim stipendistima.

Stipendiju, u iznosu od 1.500 kuna mjesečno, dobili su studentica medicine Ema Ormanec, studenti farmacije Marina Galović i Tin Šandl, student strojarstva Hrvoje Koštić te student informatike Dominik Pavičić. Uz njih, studentica Učiteljskog fakulteta Diana Mehkek dobila je novčana pomoć u vidu stipendije u iznosu od 1.000 kuna mjesečno.

Koliko im znači dobivena stipendija te za što im je najpotrebnija pitali smo Emu Ormanec, Tina Šandla i Dominika Pavičića.

Ema: Stipendija mi puno znači jer će mi pomoći za kompletno pokrivanje svih troškova jednog prosječnog studentskog života. Znači stanarina, režije, hrana, skripte, knjige pa i malo odjeće, malo izlazaka i tako.
Tin: Puno mi pomaže jer ja recimo redovito putujem doma pa i na vlak puno potrošim. Tu su naravno i stanovanje i skripte i sve ostalo.
Dominik: Stipendija mi bude pomogla u pokrivanju troškova života i studiranja.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Zaklada na ovaj način osmu godinu za redom stipendira studente deficitarnih zanimanja. Osnovni kriteriji za dodjelu stipendija su i izvrsnost u školovanju ili studiju te socijalno imovinski status. Što s druge strane Zaklada očekuje od buduće liječnice, farmaceuta, inženjera strojarstva i informatičara rekla je upraviteljica Zaklade Jasenka Maltarić-Dujnić.

Ono što očekujemo od naših stipendista je da uspješno završavaju svoje studije i svoje studentske obaveze. Isto tako, očekujemo da po završetku studija nastave svoj rad na području naše županije te da tu izvrsnost, koju smo mi prepoznali u njima i koju smo bili spremni nagraditi, pokažu time što će se vratiti i doprinositi rastu i razvoju naše županije.

Od početka rada Zaklade stipendije je dobilo 35-ero studenata, a dodijeljeno je i sedam stipendija u obliku novčane pomoći učenicima i studentima izuzetno lošeg socijalno-ekonomskog statusa.

Izabran novi predsjednik Županijske gospodarske komore

Mirko Habijanec novi je predsjednik Županijske gospodarske komore Koprivnica. Jednoglasno je to odlučeno na današnjoj svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća, a potporu svih članova Habijanec je dobio za funkciju koju će obnašati u naredne dvije godine. Novi predsjednik, inače čelnik križevačke graditeljske tvrtke Radik, Županijsku gospodarsku komoru vidi kao potpornu instituciju ovdašnjim gospodarstvenicima.

Mi gospodarstvenici  u županiji od Komore sigurno očekujemo da nam bude jedaN poticaj i stup kod kojeg ćemo se moći sastati. Da kroz naš program rada i kroz druge aktivnosti možemo reći što nije ovdje u redu, što bi trebalo u javnom sektoru napraviti, što bi trebalo od nas gospodarstvenika napraviti da konačno ima više radnih mjesta u realnom sektoru i da se napravi jedan veliki iskorak ako je to moguće.

Mirko Habijanec. Snimio Marko Posavec.
Mirko Habijanec. Snimio Marko Posavec.

Koliki je značaj Županijske gospodarske komore istaknuo je i župan Darko Koren.

Moram reći da Komora u našoj županiji, bar koliko dugo ja to pratim, ima izuzetno značajnu ulogu. Sve one aktivnosti koje se provode u programu rada mislim da u velikoj mjeri doprinose svim pozitivnim gospodarskim pokazateljima, a u budućnosti vidim još značajniju ulogu Komore nego danas.

Podsjetimo na kraju kako je Mirko Habijanec nastavio mandat Miroslava Vitkovića koji je – kako je službeno priopćeno, zbog odlaska na novo radno mjesto podnio neopozivu ostavku na mjestu predsjednika.

zatvori