Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Mladi rukometaši srebrni u Varaždinu, Evačić najbolji igrač

Mladi rukometaši RK Koprivnice-Hangar 18, dječaci rođeni 2004. godine i mlađi, osvojili su odlično drugo mjesto na 5. Memorijalnom turniru “Krešimir Petanjek” u Varaždinu, a Vjekoslav Evačić proglašen je najboljim igračem turnira.

Do ovog uspjeha došli su u jakoj konkurenciji od 16 ekipa. U skupini su pobijedili Đakovo i Ludbreg te izgubili od Karlovca. Nakon toga, u četvrtfinalu su svladali Prelog, a potom i RK Varaždin. U finalu ih je dočekala momčad Valpovke; bila je to neizvjesna utakmica, pet minuta prije kraja protivnici su vodili s 8:5, no u posljednjim trenucima, kada su svi mislili da je gotovo, naši rukometaši uspjeli su odličnom igrom izjednačiti rezultat na 8:8. Uslijedila je lutrija sedmeraca u kojoj su više sreće imali igrači iz Valpova.

Vjekoslav Evačić proglašen je najboljim igračem turnira. Izvor: RK Koprivnica-Hangar 18
Vjekoslav Evačić proglašen je najboljim igračem turnira. Izvor: RK Koprivnica-Hangar 18

– Zadovoljni smo postignutim rezultatom, ali nam je ipak malo krivo kad znamo koliko smo blizu prvog mjesta bili – komentirao je trener Antonio Pranjić koji je vodio našu ekipu na ovaj turnir. – Treba pohvaliti sve naše igrače na zalaganju i prikazanoj borbenosti i zaista je lijepo vidjeti kako napredujemo iz dana u dan.

Rezultati utakmica

RK Đakovo – RK Koprivnica-Hangar 18 5:16
RK Koprivnica-Hangar 18 – RŠK Karlovac 8:12
RK Ludbreg – RK Koprivnica-Hangar 18 6:10

Četvrtfinale:
RK Prelog – RK Koprivnica-Hangar 18 10:14

Polufinale:
RK Koprivnica-Hangar 18 – RK Varaždin 11:5

Finale:
RK Koprivnica-Hangar 18 – RK Valpovka 8:8 (nakon sedmeraca 11:12)

Igrali su: Canjuga; Mikulić, Hemetek, Evačić, Pranić, Mikačić, Sinković, Jadan, Veh, Miklošić, Sinjeri, Kovačić, Janeković, Bogdanić, Jakupanec, Smiljan. Trener: Antonio Pranjić

Izvor: RK Koprivnica-Hangar 18
Izvor: RK Koprivnica-Hangar 18
zatvori