Četvrtak, 25. travnja 2024.

Melita Samoborec: Ostajem aktivna zamjenica gradonačelnice

Melita Samoborec, HNS-ova dogradonačelnica Koprivnice, jučer je s konstituiranjem osmog saziva Sabora započela svoj posao saborske zastupnice.

Dravi info je rekla da je zadovoljna jučerašnjom atmosferom, no žali što njena koalicija Hrvatska raste ipak nema vodeću ulogu.

Ja mislim da je jučerašnja sjednica protekla mirno, u skladu zakona i kako sve treba biti. Naravno, ja bih osobno bila zadovoljnija da je šef Sabora i cijela priča na drugoj strani, na drugoj opciji, ali eto, tako je kako je. Utakmica ide dalje, ne treba prestati igrati dok se izgubi jedna utakmica.

Samoborec je zamjena za izabranu zastupnicu Anku Mrak Taritaš jer ona još uvijek obnaša dužnost ministrice u trenutnoj tehničkoj vladi. Svjesna je da neće dugo ostati u Saboru pa je logično pitanje kakvi su joj planovi za dalje.

Moji planovi za dalje su isti koje sam imala i do sada – da budem aktivna zamjenica gradonačelnice. -Što je s poslom na Sveučilištu Sjever? – To ćemo vidjeti u narednih par dana.

A hoće li Melita Samoborec tijekom svog saborskog mandata dobiti plaću saborske zastupnice i tako –barem na kratko, doprinijeti uštedama u gradskom proračunu?

To ćemo isto vidjeti. S obzirom da će to biti jako kratko, prema mojoj pretpostavci i logici, vidjet ćemo u narednim danima. – Razmišljate li o tome? – Naravno da razmišljam, sve opcije su otvorene.

Hoće li doista grad uštedjeti na jednoj plaći zamjenice gradonačelnice, tek će se vidjeti. Izgleda da će u tome veliku ulogu imati administracija koja bi hitno morala odraditi svoj dio posla. S obzirom da su svojevremeno neki saborski zastupnici u rekordno kratkom vremenu uspjeli promijeniti svoj status i tako si u skladu s novim zakonskim odredbama osigurati zastupničke mirovine, ne treba sumnjati da bi i ovaj puta administracija mogla učiniti čudo. U gradskoj upravi sigurno bi znali usmjeriti taj novac.

zatvori