Srijeda, 27. ožujka 2024.

Evo koliko su oružja i eksploziva Podravci i Prigorci predali ove godine

Uz pirotehniku, dio građana u vrijeme blagdana poseže i za oružjem te za raznim eksplozivnim sredstvima. Koliko je to opasno ne moramo posebno napominjati, a kako bi se smanjio rizik od dozvoljenog i nedozvoljenog oružja ne samo tijekom blagdana nego i cijele godine, policija još od 2007. provodi preventivnu akciju “Manje oružja, manje tragedija”.

Policijska službenica za odnose s javnošću Dijana Žagar navela je koliki su arsenal građani dobrovoljno predali policiji u prvih 11 mjeseci ove godine.

19 različitih vrsta pušaka, 10 pištolja, 57 ručnih bombi, dvije mine, 116 komada raznih rasprskavajućih sredstava, 9 komada ostalih vrsta oružja, 11.511 raznih vrsta streljiva i 2,8 kilograma eksploziva.

Podsjetila je i kako građani mogu predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstva koje posjeduju.

Budući da nam se bliže blagdani, nažalost uvijek postoji mogućnost korištenja tog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, pa još jednom apeliramo na sve građane da dragovoljno predaju oružje i streljivo. Svi koji ih posjeduju mogu ih predati pozivom na 192, na kućnu adresu dolaze policijski službenici u civilu, vozilima bez policijskih obilježja, koji preuzimaju takvo oružje te tako osiguravaju anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

Protiv građana koji dobrovoljno predaju oružje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

zatvori