Četvrtak, 25. travnja 2024.

Ljekarne Koprivnica proslavile 66 godina rada

Uz obljetnicu, predstavljen je i restaurirani stari namještaj koji su Ljekarne Koprivnica spasile od propadanja.

Ljekarne Koprivnica – samostalna županijska zdravstvena ustanova danas je obilježila 66. obljetnicu rada.

Ravnatelj Dragutin Korošec tim je povodom rekao kako ustanova danas osigurava sve potrebe stanovnika koprivničke Podravine.

Uz privatne ljekarne u gradu, čak mislim da nas u Koprivnici ima previše. Po mreži ustanova koje postoje u Hrvatskoj su čak dvije previše u gradu. Sad možemo reći da pokrivamo i cijelu županiju jer svugdje gdje imamo liječnika, gdje imamo stomatologa tu imamo i ljekarnu.

Ovogodišnja obljetnica bila je i prilika da Ljekarne Koprivnica predstave stari restaurirani namještaj. Radi se o namještaju koji datira iz 1888. godine iz ljekarne u Novigradu, a ravnatelj Korošec na ovaj je način želio spasiti stari namještaj od propadanja.

Zaključio sam da se radi o jednom kvalitetnom, starom namještaju. On potječe iz ljekarne koja je bila na Zrinskom trgu, a mi smo si dali truda i rekonstruirali sve što je trebalo.

Tako građani od sada, uz nabavku lijekova, u Ljekarni Koprivnica na Florijanskom trgu imaju prilike razgledati i svojevrsne muzejske izloške, autentičan namještaj kakvim su bile opremljene ovdašnje ljekarne.

zatvori