Petak, 29. ožujka 2024.

Jurio naseljem kao na autocesti

Policijska uprava koprivničko-križevačka na podravsko-prigorskim je prometnicama tijekom proteklog vikenda zabilježila pet prometnih nesreća, tri s ozlijeđenim osobama i dvije s materijalnom štetom.

U njima je ukupno šest osoba lakše ozlijeđeno, a do njih je došlo zbog neprilagođene brzine, oduzimanja prednosti prolaska i nepropisnog mimoilaženja. Dvije prometne nesreće uzrokovali su vozači pod utjecajem alkohola, a od 144 ukupno evidentirana prekršaja njih 35 odnosilo se na alkohol. Time je, navode iz Policijske uprave, vožnja pod utjecajem alkohola i dalje dominantni problem i uzrok događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba na našem području.

Trojica vozača zadržana su u posebnim prostorijama do otriježnjenja, a dvojica su uhićena.

Alkoholni rekorder zatečen je u subotu poslijepodne u Ulici palih boraca u Đelekovcu; 33-godišnjak je upravljao osobnim automobilom s 2,19 promila u organizmu. Policijski službenici odmah su ga isključili iz prometa.

Otprilike u isto vrijeme uhvaćen je i rekorder prekoračenja brzine. Vozač osobnog automobila Novigradom Podravskim vozio je kao da je na autocesti, pa je Virovskom ulicom – gdje je brzina ograničena na 50 – vozio čak 123 kilometra na sat.

zatvori