Četvrtak, 25. travnja 2024.
Home Aktualno Jakšić uoči rebalansa proračuna: Smanjenje minusa je maleno, ali primjetno

Jakšić uoči rebalansa proračuna: Smanjenje minusa je maleno, ali primjetno

1
Jakšić uoči rebalansa proračuna: Smanjenje minusa je maleno, ali primjetno
Mišel Jakšić. Snimio Marko Posavec.
Koprivnički gradski vijećnici idućeg će tjedna donositi važne odluke o financijama Grada Koprivnice. Na dnevnom redu posljednje ovogodišnje sjednice Gradskog vijeća bit će rebalans ovogodišnjeg i donošenje proračuna za iduću godinu.

Obrazlažući stanje ovogodišnjih gradskih financija, zamjenik koprivničke gradonačelnice Mišel Jakšić Radio Dravi jutros je rekao:

Rebalans proračuna je još u izradi, još su ostale neke sitnice za posložiti, i on trenutno iznosi oko 162 milijuna kuna. To je nešto manje od planiranog proračuna, ali sve je u nekim granicama normale te u gabaritima na koje smo navikli prijašnjih godina. Veseli nas da je u proračunu primjetan mali, ali ipak trend smanjenja minusa kojega smo imali prijašnjih godina.

Jakšić za iduću godinu najavljuje veći proračun od ovogodišnjeg – 198.236.550,00 kn. Temelje za te planove Zrinski trg nalazi u gospodarskim pomacima na bolje.

Mislim da su građani ovog grada zaslužili visok standard kakav imamo, da su zaslužili da imamo indeks razvijenosti kakav imamo, a među najvišima smo u Hrvatskoj. Dokle god je ove gradske vlasti, a ja sam uvjeren da će tako biti još dugo, dugo, uvijek ćemo raditi proračune maksimalno optimistično, upravo kako bismo ostvarili čim više od toga, da bismo ostvarili nešto što možda ni sami ne mislimo da bismo mogli. Imamo jedan jedini cilj, a to je da našim građanima damo najviši mogući standard.

Tako je među prihodima predviđeno i 30 milijuna kuna koliko odgovorni u Gradu planiraju prihodovati od budućeg strateškog partnera u plinskom biznisu. Iako pravnici i konzultanti još uvijek traže najbolji model partnerstva, neslužbeno doznajemo da je najbliža opcija da Grad Koprivnica ne izlazi iz plinskog biznisa pri čemu bi strateški partner trebao uplatiti ulog za 51-postotno vlasništvo Koprivnica plina.

No, ta tema ipak nije na dnevnom redu posljednje ovogodišnje sjednice Gradskog vijeća. Jakšić ističe da u Koprivnici namjeravaju zadržati postojeći standard javnog života te od kapitalnih investicija najavljuje završetak Esterove, rekonstrukciju Kolodvorske i Ulice hrvatske državnosti, uređenje Radničke ceste u Draganovcu te početak projektiranja uređenja Zrinskog trga.

I ne manje važno, iako se čini kao ponavljanje floskula, koprivnička gradska vlast i dalje ne planira uvođenje prireza.

zatvori