Srijeda, 27. ožujka 2024.

Hrvanje: Alen Fodor osvojio broncu u Rumunjskoj

Mladi članovi Hrvačkog kluba Podravka pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca i Ivana Lončarića proteklog su vikenda boravili u Rumunjskoj gdje su u gradu Satu Mare sudjelovali na vrlo jakom Međunarodnom turniru “Cupa Cetate Ardud”.

U konkurenciji od 180 hrvača iz osam zemalja, Podravku su predstavljala sedmorica natjecatelja – a koliko je turnir bio jak svjedoči podatak da je samo jedan koprivnički hrvač uspio doći do odličja. To je bio Alen Fodor koji je u uzrasnoj skupini juniora u kategoriji do 66 kilograma osvojio treće mjesto i brončanu medalju. U prvoj borbi uvjerljivo je pobijedio predstavnika Rumunjske, u drugoj izgubio na bodove u zadnjim minutama od predstavnika Moldavije, da bi kasnije tušem pobijedio Poljaka. U posljednjoj borbi izgubio je od Mađara koji je prije dvije godine osvojio naslov brončanog europskog kadeta.

Alen Fodor na postolju. Izvor: HK Podravka
Alen Fodor na postolju. Izvor: HK Podravka

U uzrasnoj kategoriji dječaka, rođenih 2003.-2005. Podravku su predstavljali Ivan Benko u kategoriji do 26 kilograma, Patrik Raknić u kategoriji do 32 kilograma te Fran Jakupanec u kategoriji do 35 kilograma. Nažalost u doista žestokoj konkurenciji, ali i impresionirani prikazanom kvalitetom izgubili su prve borbe, a kako njihovi protivnici nisu došli do finala, njima nije bio omogućen daljnji tijek natjecanja. Ista sudbina zadesila je i Alena Nogića koji je nastupao u kategoriji do 63 kilograma uzrasne skupine starijih dječaka rođenih 2000. i 2001. godine. Filip Verčević nastupio je u starijoj uzrasnoj skupini od svoje – među kadetima, iako je još mlađi dječak; borio se sa hrvačima koji su i do tri godine bili stariji od njega. Izgubio je prvu borbu i nije dočekao repasaž. Također među kadetima nastupio je i Filip Picer u težinskoj kategoriji do 52 kilograma. On je zabilježio dva poraza te ostao bez plasmana.

Iako je na kraju osvojeno samo jedno odličje, treneri koji su pratili hrvače na turniru zadovoljni su prikazanim hrvanjem. – Nedostatak koncetracije u zadnjim sekundama svake od borbi koje su othrvali naši hrvači rezultat je manje kvalitetnih borbi tijekom godine u Hrvatskoj i bližoj okolici. Drugim riječima, ovaj turnir otvorio nam je oči i ustvrdio da ukoliko želimo napredak, jednostavno moramo participirati na ovakvim ili sličnim turnirima – riječi su trenera koji su pratili mlade koprivničke borce.

zatvori