Petak, 19. travnja 2024.

Građani uspjeli ‘udesiti’ tek postavljene ploče u Esterovoj

Pročelnica za izgradnju grada i upravljanje nekretninama Jasna Golubić potvrdila nam je da je došlo do pucanja novopostavljenih ploča u Ulici Đure Estera.

Konkretno, riječ je o lokaciji uz Daničinu samoposlugu, na potezu od Frankopanske prema Zrinskom trgu. Razlog pucanja nekoliko ploča nisu nekvalitetno obavljeni radovi već svojevrsni građanski neposluh, jer, kaže pročelnica Golubić, ima građana koji ne poštuju zabranu prometovanja dijelom ulice u kojoj je u tijeku rekonstrukcija:

Građani su svojim vozilima prelazili preko ploča koje su bile postavljene, ali još uvijek nisu bile ustabiljene. Po takvim pločama nikako se nije smjelo voziti, pa čak ni dostava. Imali smo problema s nekoliko ploča. No sad kad one budu fiksirane, kad zapunimo reške, to se više neće događati. Zato smo i preko medija zamolili građana da se pridržavaju privremene regulacije prometa, da svojim vozilima ne prelaze preko površina sve dok radovi na rekonstrukciji ne budu gotovi.

Pročelnica Golubić izražava žaljenje jer se svi građani ne pridržavaju pravila, a potrebno je još samo malo strpljenja, jer su radovi doista pri kraju:

Mi sad to doista brojimo u dva do tri dana. Ostalo nam je još iscrtavanje linija za biciklističke staze i horizontalnu signalizaciju, no taj posao ovisi o temperaturi zraka. Nadamo se da ćemo, kao što smo i planirali, uspjeti to završiti do kraja ove godine.

Rekonstrukcija Esterove jedan je od najvećih i najznačajnih ovogodišnjih zahvata u komunalnu infrastrukturu Koprivnice.

zatvori