Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO: Prva generacija prvostupnika na Sjeveru primila diplome

Prva generacija prvostupnika Sveučilišta Sjever promovirana je danas u Sveučilišnom centru u Koprivnici. Svoje diplome dobilo je 48-ero prvostupnika novinarstva, medijskog dizajna i poslovanja i menadžmenta u medijima.

Prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica Mario Tomiša smatra da današnji događaj ulazi u povijest grada Koprivnice.

Ovo je veliki dan zato jer je ovo kruna jednog procesa koji je započeo prije desetak godina. Projekt visokog obrazovanja u Koprivnici, otvaranje Medijskog sveučilišta, pa otvaranje Sveučilišta Sjever, pa prelazak na javno, kao osmo javno sveučilište u Republici Hrvatskoj. Taj proces je danas uspješno zaokružen. Ja sam siguran da će ovaj dan ostati u povijesti grada Koprivnice kada su prvi prvostupnici zaslužili svoje diplome.

Ponosan je danas bio i dogradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Danas možemo reći da nam je veliki ponos da je prva generacija studenata koji su proizašli iz našeg Sveučilišta Sjever u Koprivnici krenula prema tržištu rada. Zato mi je izuzetno drago da danas svjedočimo uspjehu ovog projekta.

Snimio Marko Posavec.
Prvostupnici iz naše županije. Snimio Marko Posavec.

Među diplomantima koji su danas primili svoje diplome bile su i Slavica Trgovac Martan iz Bjelovara, Kristina Prišč iz Orahovice i Matea Budimir iz Svetog Ivana Žabna. Pitali smo ih – kakvi su im daljnji planovi.

Slavica: Ja već radim, studirala sam uz posao. Tako da po tom pitanju nemam nikakvih problema, nastavljam raditi gdje i do sada.
Kristina: Plan mi je da se zaposlim sad u prvom mjesecu i onda sljedeće godine da nastavim diplomski studij.
Matea: Nastavila sam već sa studiranjem. Upisala sam diplomski studij u Zagrebu na Političkim znanostima, smjer novinarstvo. Eto, to ću pokušati završiti i to je to.

Ovaj svečani događaj uljepšali su i mnogobrojni roditelji, obitelji i prijatelji novopečenih prvostupnika.

Podsjetimo još da je Sveučilište Sjever u lipnju ove godine steklo status javne visokoškolske ustanove u Republici Hrvatskoj. Već je za sljedeću akademsku godinu najavljeno otvaranje diplomskih studija ambalaže i održive urbane mobilnosti te preddiplomski studij iz područja prehrambene tehnologije.

zatvori