Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Održana komemoracija Tihomiru Klaučeku

Komemoracija povodom smrti poznatog koprivničkog glazbenika i ravnatelja Umjetničke škole “Fortunat Pintarić”, Tihomira Klaučeka, održana je danas u Gradskoj vijećnici.

Na komemoraciji je prikazan desetominutni film o njegovu životu i radu. Svoje posljednje zbogom kolegi uputili su Ariana Šandl ispred Umjetničke škole “Fortunat Pintarić”, Zoran Pehnec u ime Puhačkog orkestra grada Koprivnice, Gordana Horvat ispred Tamburaške sekcije KUD-a Koprivnički Ivanec te Snježana Sremec u ime Mažoretkinja grada Koprivnice.

Posljednji ispraćaj glazbenika i ravnatelja Klaučeka održan je na Badnjak na koprivničkom gradskom groblju.

Tihomir Klauček rođen je 17. travnja 1965. godine u Koprivnici, gdje je završio osnovnu školu. Srednju glazbenu školu završio je u Varaždinu, a 1988. godine diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Marcela Fuchsa. Predavao je glazbenu kulturu u OŠ “Andrija Palmović” u Rasinji i OŠ Gola te je bio učitelj puhačkih instrumenata u Osnovnoj glazbenoj školi “Fortunat Pintarić” u Koprivnici. Od 1994. godine predaje glazbenu kulturu u Centru “Podravsko sunce” te u OŠ “Đuro Ester”, a od 2010. godine pa sve do smrti obnaša dužnost ravnatelja Umjetničke škole “Fortunat Pintarić”. Također, bio je i voditelj Tamburaške sekcije KUD-a Koprivnički Ivanec te KUD-a Koprivnica, kao i dirigent Puhačkog orkestra grada Koprivnice.

zatvori