Petak, 19. travnja 2024.

Učenici Đure Estera primili Otisak srca za volonterski rad

Koprivnička Osnovna škola „Đuro Ester“ našla se među devet osnovnih škola u Hrvatskoj koje su danas primile priznanje za svoj volonterski rad.

Volontersku nagradu Nacionalne zaklade „Otisak srca“ koja uključuje 10.000,00 kuna, učenici Đure Estera dobili su za volontersku inicijativu Svaki mjesec jedan sat volontiram. Naime, učenici 7.b razreda s razrednikom Miroslavom Kanisekom svaki mjesec osmišljavaju jednu volontersku inicijativu kojom doprinose rješavanju uočenih problema u lokalnoj zajednici.

Tako su ove školske godine već uredili autobusno ugibalište kod škole, prikupili desetak vrećica prehrambenih artikala koje su donirali Socijalnoj samoposluzi u kojoj je nekoliko učenika volontiralo prilikom podjele hrane potrebitim obiteljima grada. Volontirali su i u Udruzi slijepih naše županije gdje su pomagali slijepim osobama prilikom izrade božićnih.

Za posebnu pohvalu je da su se ovi sedmaši složili da će dobivena nagrada biti potrošena za financiranje razrednog maturalnog izleta učenicima slabijeg imovinskog statusa čime su još jednom pokazali svoje veliko srce.

zatvori