Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Djed Mraz u kočiji stigao u Novigrad Podravski uz vruće paljke i kuhano vino

Blagdan Svete obitelji i ove je godine bio posebno radostan u Novigradu Podravskom. Poslije jutarnje svete mise centar sela je mirisao na kuhano vino i čaj te na vruće paljke kojima su se ovog hladnog prijepodneva okrijepili svi koji su tako pokazali dobru volju i zajedništvo.

Naime, već treću godinu za redom najuzornija seoska žena Anka Županić i njena obitelj svojim sumještanima priređuju ovaj blagdanski dar čiji je vrhunac dolazak Djeda Mraza u kočiji kojeg prate konjanici iz Udruge Đurđevečki graničari. Omiljeni je Djedica okupljenim mališanima podijelio poklone a u pribavljanju poklona pomogla je novigradska općina.

Županići su tako ponovo pokazali da doprinose svojoj životnoj sredini (prije nekoliko godina su primjerice donirali materijal za uređenje podruma novigradskog Dječjeg vrtića Fijolica). I sama Anka, koja je prije tri godine osvojila naslov najzornije seoske žene, ne čeka da ju se pozove, već sam stvara prilike za doprinos selu. Ovo je samo jedan od takvih primjera.
Vrijedno je spomenuti da je u kuhanju vina i čaja pripomogao agilni Željko Vuljak dok su Anki u spravljanju paljki pomogle Tanja Rumek i mlada Antonela Vuljak.

Dio atmosfere ovjekovječio je Ankin suprug Dragutin. Dragecu puno hvala na fotkama.

zatvori