Petak, 19. travnja 2024.

Četvrtina svih prometnih prekršaja za vikend odnosila se na – pogodite što

Iz Policijske uprave obavještavaju nas i da je ovog vikenda na području županije zabilježeno sedam prometnih nesreća, dvije u kojoj su tri osobe lakše ozlijeđene i pet s materijalnom štetom.

Uzroci prometnih nesreća bili su neprilagođena brzina, nepropisna vožnja unatrag i nedovoljna udaljenost od desnog ruba kolnika. Alkohol je krivac* za tri prometne nesreće.

Osim prometnih nesreća, policijski službenici su sankcionirali 87 prometnih prekršaja, od čega 21 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i šest upravljanja vozilima neprilagođenom brzinom. Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod 38-godišnjeg vozača, koji je osobnim automobilom upravljao s 2,46 promila alkohola u krvi.

Policijska uprava još jednom savjetuje vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taxi-službe odnosno da upravljanje vozilom prepuste osobi za koju znaju da posjeduje valjanu vozačku dozvolu i da nije konzumirala alkoholna pića.

* – uvjetno rečeno. Krivac je onaj koji ga konzumira (op.ur).

zatvori