Utorak, 23. travnja 2024.

ŽNL: Tehničar i Tomislav iz Drnja jesenski su prvaci

Odigrane su utakmice posljednjeg jesenskog kola županijskih nogometnih liga.

Tehničar 1974 je u Cvetkovcu uspio ostvariti rekordnu pobjedu nad posljednjeplasiranom Panonijom. Bio je to pravi pucački trening domaće momčadi: čak šest zgoditaka je postigao Mark Bartolić, četiri je zabio Kruno Lovrek, dva Tihelka, dok su se po jednom u strijelce upisali Firbas, Labaš, Markušić i Grabar.

Sloga je zasluženo osvojila tri boda u u zanimljivoj i borbenoj utakmici protiv Osvita. U prvom poluvremenu igrači su uglavnom bili nervozni i poprilično oštri u startovima s obje strane. Pred sam kraj prvog dijela, u 44. minuti, Posavec je vješto izbjegao zaleđe i sjurio se prema golu gostiju, te s lakoćom poentirao za vodstvo domaćina. U drugom dijelu, u 58. minuti ozlijedio se najbolji strijelac gostujuće momčadi Drvarić, a domaćini su pojačali s napadima. Jedan takav urodio je plodom u 64. minuti kada je iskusni Bebek glavom postigao vrlo lijep zgoditak. Do kraja utakmice gosti su pokušavali smanjiti rezultat, no bezuspješno.
Valja napomenuti i da je vrlo nervozan igrač Kumek u 72. minuti, nakon što je već bio dobio crveni karton zbog dva preoštra starta, udario glavom glavnog suca Ritošu.

NK Sloga – NK Osvit 2:0 (0:0)
Koprivnički Ivanec, igralište Sloge, gledatelja oko 50
Sudac: Ritoša (Koprivnica)
Strijelci: 1:0 Posavec (44); 2:0 Bebek (63)
Žuti kartoni: Gregl, Bebek (Sloga); Gregurek, Harambaša (Osvit)
Crveni kartoni: Kumek (Sloga)

NK Sloga: Gregl, Čevis, Votuc (Bojanić), Kapusta,Tkalec, Bebek, Kodrić, Posavec, Kovaček, Njegač, Kumek. Trener: Vađunec

NK Osvit: Međimorec, Paradžik M (Bilješko), Indir, Krištofić (Mojčec), Lončar, Sataić, Paradžik J, Petak, Gregurek, Harambaša (Mihalec), Drvarić (Mraz). Trener: nema

Bratstvo je kod kuće s lakoćom svladalo goste iz Molvi. Kovaček je doveo domaće u vodstvo već u 7. minuti, Szabo povisuje rezultat u 15., a konačan rezultat postavio je Roščić iz dva kaznena udarca.

Drava iz Podravskih Sesveta kod kuće je zasluženo pobijedila Križevce i tako se domogla 10. mjesta na tablici s osvojenih 15 bodova.

Mladost iz Kloštra Podravskog slavila je u Ždali – ponovno u samom finišu utakmice zgoditkom Topolovčana u 88. minuti igre. Time koliko-toliko još drži priključak za vodećim Cvetkovčanima.

Fugaplast i Drava (NP) podijelili su bodove. Iako su gosti vodili zgodicima Kosanovića i Schmidta, iskusni domaćini su preko Zlatara i Galinca uspjeli osvojiti bod.

Tomislav je deklasirao Graničar tek u finišu utakmice. Najraspoloženiji su kod domaćina bili s dva zgoditka Kusobrak i Dubravec, dok je jednom precizan bio Bartol.

Prva ŽNL – 13. kolo

Cvetkovec: Tehničar 1974 – Panonija 16:0
Koprivnički Ivanec: Sloga – Osvit 2:0
Kunovec: Bratstvo – Mladost Molve 4:0
Ždala: Prekodravac – Mladost Kloštar Podravski 0:1
Podravske Sesvete: Drava – Križevci 3:1
Gola: Fugaplast – Drava Novigrad Podravski 2:2
Sveti Ivan Žabno: Tomislav – Graničar Legrad 5:0

Redoslijed: 1. Tehničar 1974 (35); 2. Mladost KP (27); 3. Graničar L (22); 4. Drava NP (21) itd.

2. ŽNL

Tomislav iz Drnja potvrdio je naslov jesenskog prvaka pobjedom u Koprivničkim Bregima. Iako bez svog najboljeg igrača Bačija, s lakoćom su došli do pobjede zgodicima Kraljića, Vezjaka, Šamomika i Bosa.

Reka je bila uspješnija od Starigrada. Zgoditke za domaće postigli su Mihelčić i dvostruki strijelac Gregurek, dok su za goste precizni bili Sršek i Lončarek.

Mladost je pak u Sigecu pobijedila Miklinovec. Iako su gosti poveli zgoditkom Ernečića, domaći su zaredali sa četiri zgoditka i tako ostvarili svoju drugu ovosezonsku pobjedu.

Ferdinandovac je visokom pobjedom zadržao priključak za vodećim Tomislavom, isto kao i građevinari koji su pobijedili u Gotalovu zgodicima Haluseka, Milića i Bana.

Lipa je osvojila tri boda na nezgodnom gostovanju u Vojakovcu, a Hrvatski bojovnik je priredio iznenađenje pobijedivši Omladinac u Herešinu.

Druga ŽNL – 13. kolo

Reka: Reka – Starigrad 3:2
Sigetec: Mladost – Miklinovec 4:2
Koprivnički Bregi: Mladost – Tomislav Drnje 0:4
Gotalovo: GOŠK – Tehnika 0:3
Glogovnica: Polet – Ferdinandovac 1:7
Vojakovac: Viktorija – Lipa 1:2
Herešin: Omladinac – Hrvatski bojovnik 1:2

Redoslijed: 1. Tomislav D (33); 2. Ferdinandovac (32); 3. Tehnika (31); 4. Lipa (26) itd.

3. ŽNL

3. ŽNL grupa Koprivnica – 11. kolo

Torčec: Podravec – Tehničar 1974 1:0
Podravska Selnica: Drava – Jedinstvo 7:3
Koprivnica: Močile – Rudar Botinovec 1:6
Subotica Podravska: Sabarija – Rasinja 6:1
Koledinec: Jadran Galeb – Zagorec 5:1

Redoslijed: 1. Tehničar 1974 (24); 2. Podravec (24); 3. Sabarija (22); 4. Jedinstvo (19) itd.

3. ŽNL grupa Križevci – 11. kolo

Gornja Rijeka: Gornja Rijeka – Prigorje 2:0
Bočkovec: Kalnik – Ruševac 5:0
Križevci: Radnički – Mladost Carevdar 1:2
Sokolovac: Sokol – Dragovoljac 1:1
Miholec: Ratar – Čvrstec 5:2

Redoslijed: 1. Gornja Rijeka (28); 2. Kalnik (27); 3. Ratar (22); 4. Čvrstec (21) itd.

zatvori