Četvrtak, 25. travnja 2024.

Zajednička riznica županijskih škola ipak neće krenuti 2016.

S idućom godinom ipak neće profunkcionirati jedinstveno financijsko poslovanje svih 26 školskih ustanova kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija.

Sve škole nisu uspjele obaviti potrebne pripreme pa je za očekivati da će to uspjeti do kraja iduće godine. Rekao je to Dravi info dožupan Ivan Pal:

Trebalo je pripremiti sve preduvjete za to i naša velika želja je bila da to do kraja godine napravimo. Procjenom naših županijskih stručnih službi, naravno u dogovoru sa stručnim službama i ravnateljima škola, došli smo do toga da na žalost ne možemo u iduću godinu krenuti na taj način. Ovaj ćemo proces pripreme nastaviti iduće godine i vjerujem da ćemo cijeli proces jedinstvenog financijskog funkcioniranja moći pripremiti krajem 2016. i da će on funkcionirati od 2017. godine.

Pal kaže da je već sada postignuta velika razina pripremljenosti djelovanja jedinstvene riznice te pojašnjava da će se, kad profunkcionira, sva plaćanja obavljati preko poslovnog računa Županije. Koristi će biti višestruke od kojih Pal ističe da će se tako novcem škola efikasnije upravljati. Osim toga i sustav javne nabave će se objediniti gdje će to god biti moguće, čime će se ostvariti dodatne uštede, ali i rasteretiti same škole. Pri tom je važno, kaže dožupan Pal, da županijska ulaganja u ovdašnje školstvo neće biti smanjena, čega se neki od prosvjetara i ravnatelja pribojavaju.

zatvori