Petak, 29. ožujka 2024.

Uz 13. Dane jabuka predstavljena knjiga o jabučnim jelima i slasticama

Prošle subote, 7. studenoga u Domu kulture u Starigradu, u organizaciji Mjesnog odbora i Društva žena Kamengrad obilježen je Dan mjesnog odbora i tradicionalna manifestacija 13. Dani jabuka i jabučnih delicija.

Brojnim uzvanicima i gostima te predstavnicima Grada i Županije obratila se predsjednica Vijeća mjesnog odbora, gospođa Snježana Veličan, te ukratko istaknula dobru suradnju sa svima na području prigradskog naselja Starigrad i zahvalila na podršci Gradu i Županiji.

Brojne pak Udruge i Društva žena pozdravila je predsjednica Društva žena Kamengrad, gospođa Đurđica Lazar koja je posebno zahvalila brojnim sponzorima koji su pomogli u organizaciji manifestacije čiji je nositelj upravo ovo Društvo, a koja je prepoznatljiva diljem naše, ali i u susjednim županijama. Vrijedno je napomenuti da su dugogodišnji Dani jabuka urodili posebnim plodom, izdavanjem knjige „Slastice i jela od jabuka“. Navedeni recepti poglavito kolača, jela, rakija te ostalih delicija prezentirani su upravo kroz protekle manifestacije koje su održane u Domu kulture Starigrad.

zatvori