Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO: Usprkos dobroj igri, Zeleni podijelili bodove s gostima iz Požege

Koprivnica je protiv Slavonije bila nadomak svoje pete pobjede, no ipak je osvojila samo bod.

Zeleni su bili bolji i imali mnoštvo prilika u prvom poluvremenu i činilo se da je pobjeda izvjesna. Jednu takvu iskoristio je tamnoputi Gambijac Jammeh koji se pokazao kao vrlo dobro pojačanje. Osim što je postigao zgoditak u 32. minuti, imao je i odličnu priliku da povisi rezultat, no ispriječila se vratnica. Gosti su se uglavnom branili i pokušavali iz kontranapada, no bezuspješno.

Drugo poluvrijeme – nešto drugačija slika na terenu, gdje je gostujuća momčad vršila pritisak i stvarala prilike. Najveću priliku gosti imaju u 63. minuti, ali vrlo dobar vratar Tihelka brani kazneni udarac nakon igranja rukom domaćeg obrambenog igrača Brzoje. Kada se činilo da će se domaći uspjeti othrvati napadima Slavonije, gosti lijepom akcijom preko Tomića u 82. minuti postižu zgoditak za poravnanje i nose bod iz Koprivnice.

Zeleni su se ovim bodom izjednačili s Podravinom i Vukovarom 1991. i trenutno se nalaze na 12. mjestu ljestvice. U posljednjem jesenskom kolu gostuju upravo u Vukovaru.

NK Koprivnica – NK Slavonija 1:1 (1:0)

Suci: Babić (Varaždin); Višić (Bjelovar); Šprem (Varaždin); Vugrinec (Sveti Đurđ)
Delegat: Horvat (Goričan)
Stijelci: 1:0 Jammeh (32); 1:1 Tomić (82)
Žuti kartoni: Martinčić, Pavlović, Šarlija (Koprivnica); Pavelić, Neruda, Grgić, Ivanović, Darmopil (Slavonija)
Crveni kartoni: –

NK Koprivnica
Tihelka, Tucaković, Brcković, Mešnjak, Brzoja, Sminderovac (od 67. Munivrana), Martinčić, Tkalčić, Pavlović, Srbljinović (od 83. Kučanda), Jammeh
Trener: Celiščak

NK Slavonija
Vasić, pavelić, Neruda, Tomić, Jurić, Karačić (od 57. Grbeš), Darmopil, Včelik, Ivanović, Jakešević, Grgić (od 85. Franjić)
Trener: Bakula

zatvori