Utorak, 26. ožujka 2024.

Srednjoškolci slušali predavanje povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen je u srijedu, 25. studenoga. Tim je povodom Povjerenstvo za ravnopravnost spolova naše županije u suradnji s koprivničkom Obrtničkom i Srednjom školom organiziralo predavanje za učenike na tu temu.

U sklopu predavanja prezentirali su se rezultati provedene ankete među učenicima, koju je iniciralo i osmislilo Povjerenstvo, a provele profesorice i profesori u obje škole. Na koja pitanja je odgovaralo 193 učenika, Dravi info rekla je predsjednica Povjerenstva Verica Rupčić.

Pitanja u anketi bila su uglavnom posvećena nasilju s glavnim naglaskom na nasilje nad ženama. Uvijek koristimo priliku da spomenemo nasilje kao veliki problem u svim segmentima. Naravno, njima je posebno zanimljivo vrsta nasilja koje se odnosi na vršnjačko nasilje.

Rupčić dodaje i kako je zadovoljna rezultatima ankete.

Znakovito je da među mladim ljudima ima sve više raste svijest o problematici nasilja i da su odgovori bili dobri i vrlo kvalitetni.

Anketu je prezentirala profesorica Sanja Zvonar, a koordinatorica za ravnopravnost spolova u UDU i članica PZRS Ivanka Perić Novak osvrnula se na podatke o žrtvama i počiniteljima nasilja u našoj županiji. Uz predstavljanje rezultata ankete, cilj predavanja bio je kod učenika i učenica postići interaktivni pristup i aktivno sudjelovanje u razgovoru o nasilju.

Ustupila Obrtnička škola Koprivnica.
Ustupila Obrtnička škola Koprivnica.
Ustupila Obrtnička škola Koprivnica.
Ustupila Obrtnička škola Koprivnica.
zatvori