Srijeda, 24. travnja 2024.

Novi poraz: Split s 2:0 ispratio Slaven Belupo

Slaven Belupo je izgubio bez većih problema na Parku mladeži od bolje momčadi – Splita, s 2:0 već u prvom poluvremenu.

Prvi zgoditak za domaće postiže Pešić nakon gužve na vrhu kaznenog prostora, kada ostaje sam i s desne strane lako poentira za vodstvo Splita. Gosti su uglavnom vodili igru i vršili pritisak na obranu Slaven Belupa. Jedinu pravu i lijepu priliku naša je momčad u prvom poluvremenu imala u 34. minuti kada Ejupi poluvolejem tuče pored vrata. Nekoliko minuta nakon toga, Mršić lijepo prolazi po lijevoj strani, ubacuje na drugu stativu gdje Bagarić lako zabija pored Štigleca i Mikulića.

Drugo poluvrijeme trener Kopić započeo je sa svježa dva igrača. Zamijenjeni su bočni Purić i Mikulić, koji danas nisu bili raspoloženi, a umjesto njih ušli su mladi Arap i Barić, kasnije i Savić, no ni to nije donijelo neku veću promjenu. U 82. minuti Jambor dobiva drugi žuti karton, na sredini terena, čini se nepotrebno. Tek u 88. minuti Delić je uputio drugi udarac prema vratima Zagorca, no neprecizno.

Uglavnom – slaba predstava Slaven Belupa protiv solidne momčadi Splita.

Slaven Belupo i dalje se nalazi na 8. mjestu s osvojenih 17 bodova. U sljedećem kolu gostuje u Puli kod Istre 1961, a utakmica je na rasporedu u nedjelju, 6.12., s početkom u 17 sati.

Split – Slaven Belupo 2:0 (2:0)

MAXTV Prva liga 18. kolo
Split, Park mladeži; gledatelja 396
Suci: Vidulin (Kanfanar); Perica (Šibenik); Kezele (Rijeka); Frković (Gospić)
Delegat: Rukavina (Rijeka)

Stijelci: 1:0 Pešić (15); 2:0 Bagarić (37);
Žuti kartoni: Blagojević, Rugašević, Pešić (Split); Ozobić (Slaven Belupo)
Crveni kartoni: Jambor (Slaven Belupo)

RNK Split
Zagorac, Majstorović, Jukić (od 67. Pervan), Mršić ( Simonovski), Bagarić, Rrahmani, Pešić, Vidović (Grubušić), Rugašević, Oremuš, Blagojević
Trener: Sablić

NK Slaven Belupo
Rozman, Međimorec, Mikulić (od 46. Arap), Crepulja, Ejupi, Paracki, Delić, Purić (od 46. Barić), Jambor, Štiglec (od 57. Savić), Ozobić
Trener: Kopić

Pešić 1:0 (15′)

Bagarić 2:0 (37′)

zatvori