Četvrtak, 18. travnja 2024.

Slaven Belupo poražen u utakmici u kojoj su kazneni bili gotovo i jedini udarci

Nogometaši Slaven Belupa poraženi su u susretu 16. kola MAXtv Prve lige, u gostima kod Zagreba. ‘Pjesnici’ su slavili s 2:0 i time upisali prvu ovosezonsku pobjedu, a oba pogotka pala su s 11 metara.

Koprivničkom prvoligašu nekako je krenulo u posljednje vrijeme i mnogi su se u Kranjčevićevoj nadali dugoočekivanoj gostujućoj pobjedi. No, susret je bio mlak, s vrlo malo prilika i pokušaja. Dvije minute prije kraja prvog dijela, mladi Slavenov stoper Vinko Međimorec nes(p)retno je srušio Lovru Medića u šesnaestercu, a sudac Vučkov pokazao je na bijelu točku. Kazneni udarac izveo je sam Medić, vratar Rozman odabrao je pravu stranu, ali nije uspio obraniti i Zagreb vodi 1:0.

Drugo poluvrijeme donijelo je jednako blijed nogomet. Trener Kopić na samom početku umjesto Križmana šalje Ozobića, desetak minuta kasnije Brleka zamjenjuje Ejupi, potom i Delića Marciuš. Slaven Belupo imao je nešto veći posjed lopte, ali i dalje bez pravih prilika. U posljednjim minutama susreta, Međimorec je ponovno skrivio jedanaesterac, ovaj put na Gudelju. Realizira ga Gabrijel Boban za konačnih 2:0.

Slijedi prvenstvena stanka, a nakon nje, u 17. kolu, Slaven na domaćem travnjaku dočekuje Dinamo.

Izvor video snimki: Prva liga/MAXzona.com

zatvori