Petak, 19. travnja 2024.

Slaven Belupo čekaju tri gostovanja, prvi je na redu Split

Nakon domaće utakmice protiv Dinama u kojoj su poraženi s 2:1, pred nogometašima Slaven Belupa tri su uzastopna gostovanja. Prvo je na redu sutra u Splitu gdje će naši Farmaceuti odmjeriti snage s istoimenim domaćinom.

Bit će to teška utakmica, kako zbog Slavenovog “prokletstva u gostima”, tako i zbog svojevrsnog psihološkog pritiska – koprivnički prvoligaš, naime, još ne zna za pobjedu protiv Splita na dalmatinskom travnjaku.

Protivnicima je svojstvena agresivna igra, kaže trener Željko Kopić.

Oni će sigurno biti agresivni, pokušavat će s presingom što prije doći do nekih opasnih situacija, to je njihov način igre. To je po profilu takva ekipa i takvi individualci koji u sebi imaju visok nivo tzv. regulirane agresivnosti, vrlo bitne u današnjem nogometu.

Slaven Belupu neće preostati ništa drugo osim ostavljanja srca na terenu kako bi im se uspješno mogao suprotstaviti, ističe Kopić, te napominje kako psihološki pritisak ne mora nužno biti negativna stvar.

Svaka ta utakmica je prilika da sve okreneš naopačke. Ne želim ekipu pripremati na psihološki negativan kontekst, “bez pobjede smo u gostima”, “bez pobjede smo protiv Splita”, bez ovoga, bez onoga… To me uopće ne zanima. Zanima me da se u svakoj utakmici baciš na glavu, svaki za sebe i kao momčad, i preokreneš kontekst cijele priče.

Zbog ozljeda neće nastupiti Brlek i Križman, izostat će i Potokar, dok Galović prema ugovoru ne igra protiv kluba iz kojega je stigao na posudbu. Utakmica 18. kola Split – Slaven Belupo na rasporedu je u petak od 18 sati.

S Ozobićem sve OK, Potokar na odlasku

Novinari su trenera Kopića upitali i o odnosima s Filipom Ozobićem kojemu nije baš legla izmjena u prvom poluvremenu protiv Dinama.

Izgrlili smo se, izljubili smo se, sve je u redu. Osjetio sam da igra nije dobra i Ozobić je u principu bio igrač koji je to trebao odraditi. Bez ikakvih negativnih konotacija, za mene je jednaka izmjena u 35. i 75. minuti. To je jednostavno bio zahtjev utakmice, Ozov status je neupitan i tu ne vidim prostora za nikakvu negativu. Samo tražim rješenja da izgledamo bolje na terenu. Evo, i ovu utakmicu igra u prvih 11.

Na travnjak u splitskom Parku mladeži neće istrčati ni Nejc Potokar, za kojega se stječe dojam da je već jednom nogom vani.

Nejc je bio na tim nekakvim dogovorima vani i jednostavno čekamo završetak polusezone i prijelazni rok da vidimo što napraviti, što je najbolje za njega, za klub i za igrače.

Neraščišćeni računi sa Splitom?

Slaven Belupo snage je sa Splitom posljednji put odmjerio u 12. kolu, 9. rujna. Ta je utakmica ostala zapamćena po brojnim kartonima i nesportskom ponašanju, a nakon nje, trener Kopić, vidno nezadovoljan, izjavio je: “Izgleda da ćemo sada morati trenirati kako 11 igrača može svladati 14, jer su na utakmici neki događaji bili nepredvidivi.” Na to se osvrnuo pred novinarima uoči novog ogleda sa Splićanima.

Znam što se na terenu događalo kod 1:0 i znam na koji način se utakmica odvrtila, definitivno stojim iza svoje izjave. Ne bježim od toga da koji bod fali, svoj stav sam pokazao, ali da ulazim u detalje i o nečemu polemiziram… Ne pada mi na pamet. To je nogomet i takve stvari se događaju. Mi jednostavno moramo doći na razinu koju svi očekujemo, a to je da se svi bacimo na glavu za Slaven Belupo, a ne za neraščišćene račune.

Zaključio je riječima kako momčad mora doći na razinu koju svi očekuju, a to je da se svi igrači bace na glavu za Slaven Belupo, a ne za neraščišćene račune.

zatvori